1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. GİSBİR Boat Show kapılarını açtı
GİSBİR Boat Show kapılarını açtı

GİSBİR Boat Show kapılarını açtı

Uluslararası GİSBİR Boat Show Tuzla,  Viaport Marina'da kapılarını açtı. 4'üncü kez Viaport Marina'da kapılarını açanGisbir Boat Show Tuzla, dünya ve Türkiye lansmanı yapacak tekne firmalarına ev sahipliği yapıyor.

A+A-

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliğinin (GİSBİR) ana sponsorluğunda düzenlenen 4. Boat Show Tuzla Fuarı, Viaport Marina'da açıldı. Fuarda toplam değeri 600 milyon lirayı bulan 200 tekne ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Fuarın açılışına İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Cem Seven, Tuzla Kaymakamı  Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, VİA Fuarcılık Genel Müdürü Dilek Günaydın firma temsilcileri ve çok sayıda konuk katıldı.

Aralarında Vira Haber'in de yer aldığı motoryat, yelkenli, sürat teknesi, lansman ve sıfır tekneler, catamaran, deniz ekipmanları, charter firmaları, hybrid tekneler ve teknolojiler, deniz motosikleti, motorlar, bot, sektör dergileri, tekstil ürünlerinin bulunduğu fuarda, 200'den fazla firma stant açtı.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, fuarın açılışında yaptığı konuşmada "Dördüncü bot şov açılışındayız. Ben özellikle Tuzlamız adına hayırlı olmasını diliyorum. Hem fuar organizasyonunda emeği geçenlere, özellikle Gemi İnşa ve Sanayicileri Birliği ve yat sektöründe olan bütün arkadaşlarımıza ve bütün sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum, çünkü Tuzla kazanıyor. Tuzla'ya gelen 160'dan fazla tekneler olmak üzere marinamızda düzenlenen bu organizasyon Tuzla'mıza ciddi bir değer katıyor" dedi.

Via Fuarcılık Genel Müdürü Dilek Günaydın, da "Boat Show Tuzla fuarı bugün kapılarını açtı. 5 - 13 Ekim tarihleri arasında 200'den fazla tekne, 80'den fazla ekipman ve aksesuar firması, 650'den fazla markayı bu fuarda bulabilirsiniz. Boyları 5 metreden 50 metreye kadar değişen, fiyatları 60 bin liradan 50 milyon liraya kadar değişen teknelerimiz var. Türkiye'nin deniz üzerindeki tek fuarıyız. Dünyada kendi marinasında fuar yapan tek fuar şirketiyiz aslında. Deniz fuarının ne farkı var derseniz, beğendiğiniz tekneyi test etme şansınız var. Geçtiğimiz sene 6 günde yaklaşık 27-28 bin ziyaretçi ağırladık. Bu sene 9 günde de 60 bine yakın ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Teknelerin toplam değeri 600 milyon lira civarında" diye konuştu.

Fuarda en ilgi çeken tekne ise 22 metre uzunluğundaki  içerisinde 4 kabin, 4 banyo, bir kaptan kabini bulunan 15 milyon lira değerindeki "Absolute 72 Fly" oldu.Fuarın gözdesi ise, liste fiyatı 15 milyon lira olan, 22 metre uzunluğundaki İtalyan yapımı Absolute 72 Fly oldu. Tekne hakkında bilgi veren Deniz Yatçılık Genel Müdürü Mehmet Soydan, "Teknemiz 22 metre boyunda bir tekne. İtalyan yapımıdır. İtalyan yapısı ve dizayn özelliklerini yansıtan tekne. Teknemizin motorları yeni çıkan sistemlerdir. Tamamen joystick kullanımlı. Kamara adetimiz 4 tane. 4 de banyo-tuvaleti var. En büyük özelliklerinin başında kabin sacları geliyor. Master kabin, misafir kabini ve diğer kabinler oldukça büyük. Teknemizin liste fiyatı 15 milyon lira mertebelerindendir" şeklinde konuştu.

Fuarda, 400 farklı markanın boyları 5 ile 50 metre arasında değişen, toplam değeri 600 milyon lirayı bulan tekneleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 

GİSBİR Boat Show Tuzla Fuarı'nda bu yıl çeşitli seminerler, kitap imza günleri, paneller ve workshoplarla fuar ziyaretçilerine farklı deneyimler sunulacak.

Bu yıl ilk kez GİSPİR sponsorluğunda düzenlenen fuara 60 bin ziyaretçi bekleniyor.

Fuarda çocuklar için özel bir alan da ayrılırken burada etkinlik havuzunda minik denizcilere yelken eğitimleri verilerek, yelken sporunun keyfini yaşamaları sağlanacak.

Fuar, 13 Ekim'e kadar 10.00-19.00 saatlerinde açık olacak.

boat-show.jpg

via-001.jpg

boat-show1.jpg

boat-show2.jpg

boat-show3.jpg

boat-show4.jpg

boat-show5.jpg

boat-show6.jpg

boat-show7.jpg

boat-show8.jpg

boat-show9.jpg

boat-show10.jpg

boat-show11.jpg

boat-show12.jpg

boat-show13.jpg

 

Vira Haber

Bu haber toplam 6162 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.