1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. GKRY, KKTC’ye doğalgaz satışından pay teklif etti
GKRY, KKTC’ye doğalgaz satışından pay teklif etti

GKRY, KKTC’ye doğalgaz satışından pay teklif etti

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'in Doğu Akdeniz'de Kıbrıs münhasır ekonomik bölgesindeki doğal kaynakların kullanımıyla ilgili sorunun çözülmesi için KKTC'ye doğalgaz satışından pay vermeyi teklif ettiği belirtildi.

A+A-

Yunanistan'ın Kathimerini gazetesinde yer alan habere göre Anastasiadis, bu teklifi 9 Ağustos'ta KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yaptığı görüşmede dile getirdi ve daha sonra teklif yazılı olarak iletildi.

Akıncı'nın teklifi gözden geçireceği belirtilirken Anastasiadis'in, Türk tarafının Kıbrıs sorununda yeniden diyalog kurulmasını engelleyen her türlü çekincelerini gidermeyi amaçladığı ifade edildi.

'İLK TEPKİ OLUMLU ANCAK NİHAİ KARAR ALINACAK'

Kathimerini, Akıncı'nın ilk tepkisinin olumlu olduğunu ancak nihai kararın Ankara'da alınacağını vurguladı.

'TÜRK TARAFININ ZENGİNLİKLERİ BİRLİKTE YÖNETME TEKLİFİ KABUL EDİLEMEZ'

Ayrıca haberde, "Türk tarafının doğal zenginlikleri birlikte yönetme teklifi önemli nedenlerden dolayı kabul edilemez. Zira bu teklif, Kıbrıs'ın şirketlere araştırmalar yapma, lisans işlemleri gerçekleştirme ve uluslararası sözleşmeler akdetme amacıyla saha tahsis etme gibi egemen haklarına ilişkin sorunlara çözüm bulmaz" dendi.

'HAVUZ HESABI AÇILMASI ÖNGÖRÜLÜYOR'

Habere göre Anastasiadis'in teklifi, KKTC'ye ait payların aktarılacağı bir havuz hesabı kurulmasını öngörüyor. Eğer Türkiye, Kıbrıs ekonomik münhasır bölgesi sınırlarını tanıyarak provokasyonlara son verirse KKTC bu hesaptaki fonları kullanabilecek.

Vira Haber

Bu haber toplam 9367 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.