1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Global Yatırım'dan milyar dolarlık fon planı
Global Yatırım'dan milyar dolarlık fon planı

Global Yatırım'dan milyar dolarlık fon planı

Global Yatırım Holding, portföy yönetim şirketi Actus'ta Londra merkezli Centricus'la birlikte altaypı fonu kuracak. Fon, otoyol, köprü, tüp geçit ve şehir hastaneleri gibi projelerdeki fırsatları takip edecek.

A+A-

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, "Centricus'un da katkısıyla portföy yönetimi şirketinin kuracağı bir altyapı fonu ile büyük ölçekli otoyol, köprü, tüp geçit ve şehir hastaneleri gibi projelerdeki fırsatları takip edeceğiz." dedi.

Kutman, bu amaçla yaklaşık 1 milyar dolarlık kaynak için de çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

Ayrıca Kutman, " 2018’de yeni şirket satın almaları dışında 600 milyon TL yatırım harcaması öngörüyoruz" dedi ve şu bilgileri verdi:

"Enerji alanında yurt dışında başta Afrika olmak üzere en az iki proje yatırımına başlamak da yine 2018 hedeflerimiz arasında yer alıyor. Hedefimiz öncelikle Karayipler ve Asya olmak üzere kısa-orta vadede kruvaziyer liman sayımızı iki katına ve yolcu sayımızı da üçe katlamak. Hedefimiz; enerji yatırımlarımızı da uluslararası düzeye taşıyıp birkaç yıl içinde, tıpkı 2017'de liman iş kolumuzda yaptığımız gibi Londra'da halka arz etmek."

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BAĞIMSIZ PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETİ

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kutman, varlık yönetiminde Centricus ile büyüme stratejileri kapsamında organik büyüme hedeflerinin yanı sıra en az bir satın alma planladıkların da söyledi. Kutman, bu satın almayla Actus'un Türkiye'nin en büyük bağımsız portföy yönetim şirketi olmasını öngörüyor.

CENTRICUS'UN GOLDMAN SACHS'TAN EMEKLİ TÜRK KURUCUSU

Global Yatırım Holding geçtiğimiz Mart ayında 100 milyon hissesini 245 milyon liraya F.A.B. Partners LP'ye satmıştı. F.A.B. Partners'n kurucusu Goldman Sachs'tan yönetici ortak pozisyonu ile emekli olan Dalınç Arıburnu. Arıburnu'nun kurduğu F.A.B Partners, Katar Kraliyet ailesi ve Japon Softbank’ın da olduğu birçok global yatırımcının fonlarından oluşuyor.

Centricus da F.A.B. Partners'ın Mayıs 2017'de Halkin Asset Management'ı satın aldıktan sonra kullanmaya başladığı yeni ismi.

Vira Haber

Bu haber toplam 18538 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.