1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. “Gönül” denize indirildi
“Gönül” denize indirildi

“Gönül” denize indirildi

Dentur Avrasya Grup çatısı altında hizmet verecek “Gönül” isimli tekne denize indirildi.

A+A-

Dentur Avrasya Grup çatısı altında hizmet verecek “Gönül” isimli tekne denize indirildi. Yılmaz Turizm ve Denizcilik Limited şirketi adına Çakırlar Tersanesi’nde inşa edilen gemi Üsküdar-Beşiktaş hattında sefer yapacak.

Beşiktaş-Üsküdar hattında sefer yapacak
Denize indirme töreninde konuşan Yılmaz Turizm ve Denizcilik Müdürü Yaser Yılmaz, Dentur Avrasya’ya hizmet verecek teknenin Türk Loydu klasında CE rotasyonunda yapıldığını söyledi. 700 yolcu taşıma kapasitesine sahip geminin Beşiktaş-Üsküdar hattında sefer yapacağını belirten Yılmaz, teknenin Avcılar-Adalar, Eskihisar-Topçular hatlarında çalışabileceğini ve Boğaz turları için kullanılabileceğini de sözlerine ekledi.

Yılbaşında üç tekne denizle buluşacak
İnşasına 2008 Ağustos ayında başladıkları Gönül teknesini denizle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Çakırlar Tersanesi Genel Müdürü Erol Yalçınkaya, Dentur Avrasya Grup için 9 tekne daha yapacaklarını belirtti. Bu teknelerden dördündün inşasına başladıklarını ve üçünü yılbaşında suya indirmek istediklerini ifade eden Yalçınkaya, yeni inşanın yanı sıra tamir ve bakım işlerinin de aynı hızla devam ettiğinin altını çizdi. Kriz dönemini de değerlendiren Yalçınkaya, “Krizden önce 150 kişi istihdam ediyorduk. Ama krizle beraber çalışan sayımız 70’e düştü ve devletin hiç yardımını görmedik” diye konuştu.

Proje tarihi: 12 Aralık 2007
Kaburga Tescil Tarihi: 15 Ekim 2008
Boy: 42 metre
En: 10 metre
Motor: 800*2 beygirlik Man Motor
Yolcu kapasitesi: 700 kişi

Virahaber



Bu haber toplam 1297 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.