1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. GOSS Çalıştayı tamamlandı
GOSS Çalıştayı tamamlandı

GOSS Çalıştayı tamamlandı

Gemiadamları Çevrimiçi Sınav Sistemi (GOSS) Soru Bankasının geliştirilmesi çalıştayı Antalya’da tamamlandı.

A+A-

Gemiadamları Çevrimiçi Sınav Sistemi (GOSS) Soru Bankasının geliştirilmesi çalıştayı Antalya’da tamamlandı.

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü ve Gemiadamları Sınav Merkezi (GASM) tarafından düzenlenen çalıştaya, her seviyedeki denizcilik eğitim kurumları, Denizcilik Müsteşarlığı ve çeşitli kamu kuruluşlarından öğretim elemanı, alan uzmanı, kaptan ve Başmühendisler katıldı.

Bir Yılda 30 bin on-line Oturum Yapıldı
GOSS Çalıştayının kapanış toplantısında konuşan Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Dr. Özkan POYRAZ, Türk Denizcilik Eğitiminin IMO ve EMSA’nın denetiminde olduğunu, bu amaçla 2010 yılından itibaren Denizcilik Müsteşarlığınca Çevrim içi Sınav Sistemine geçildiğini, sistem vasıtasıyla bir yıl içinde 30 bin sınav oturumu açıldığını, bu sınavlarda yeterlik ve derslere göre değişmekle birlikte başarı ortalamasının %72 olduğu, en yüksek başarı puanı ortalamasının Uzakyol 1. Zabit ve kaptanlarında 79 puan, en düşük puan ortalamasının ise 43 puan ile Balıkçı gemisi kaptanlarında elde edildiğini, sınav sisteminin yüksek güvenlikli SATIN (Secure Internet Access to Internet) erişimi ile örnek bir sistem olduğunu belirtti.

Poyraz'dan öneri; adaylar sınavlara çalışma metodlarını değiştirmeli
Özkan POYRAZ, Antalya’da yapılan bu çalışma ile çeşitli eğitim kurumlarının öğretim elemanlarından SATIN kullanımı yoluyla akan 4 bin soru önerisinin dikkatle değerlendirildiğini, düzeltildiğini ve uygun bulunanların soru bankasına kabul edildiğini, böylelikle Gemiadamları Soru Bankasının yıllar içinde eriyen, bilinir hale gelen ve çoğunlukla da ezberlenerek yanıtlanan sığ özelliklerinin kısmen giderilerek derinleştirildiğini söyledi. Bu sebeple adaylara da mesaj gönderen POYRAZ, artık sadece eski sorulara çalışarak sınava hazırlanmak yerine, çalışmalarını derslerine ve konulara yönlendirmelerini tavsiye etti.

GOSS Sınav Merkezlerine yakında Çanakkale, İzmit, Bodrum ve Marmaris Limanlarında kurulan salonlarında ekleneceğini de bildiren Poyraz, böylelikle GOSS Merkezleri gemiadamlarımıza daha da yaklaşacaktır dedi.

GOSS Çalıştayı sonunda kırkbeş katılımcıya, komisyon üyesi sertifikaları GASM Başkanı Boray KONUKSEVER, Deniz İşleri Daire Başkanı Cem ERDEM ve Genel Müdür Dr. Özkan POYRAZ tarafından verildi.

goss_antlya.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 1472 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.