1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Hidrojenle çalışan süperyat Acionna
Hidrojenle çalışan süperyat Acionna

Hidrojenle çalışan süperyat Acionna

Su tanrıçası Acionna’nın ismi verilen, yeni süperyat konseptini tanıtan dünyaca ünlü tasarımcı Andy Waugh tasarımının, hayata geçirildiği takdirde hidrojen ile çalışacağını belirtti.

A+A-

Norveçli yeni nesil feribotlardan esinlenerek hidrojen fikrini tasarımında kullandığını açıklayan Waugh, bu yeni itiş gücü sistemi hakkında çok kapsamlı araştırmalar yaptığını sözlerine ekledi.

175 metrelik boyuyla dikkat çeken konsept süperyat Acionna, benzersiz, şık ve güncel tasarımıyla görenleri hayran bırakıyor. Muazzam hacimler sunan tasarımın iç mekanlarına, tam boyutta squash kortu, helikopter hangarı ve 20 metrelik kapalı yüzme havuzu yer alıyor.

8 kat güverteye yayılmış olan tasarımda 2 katlı ana salon, öne çıkan kısımların başında geliyor. Salonun panaromik camları ve kıç güverte yüzme havuzu manzarası fark yaratıyor.

Bazı cruise gemileri ve feribotlarda kullanılan çevreci, hidrojenle çalışan itiş sistemi Waugh’un 175 metrelik konseptini güçlendirmek üzere düşünülmüş. Yakıt olarak kullanılan hidrojenin yenilenebilir kaynaklardan üretilmesi durumunda, süperyatın %100 çevre dostu olduğu rahatça söylenebilir.

acionna.2.png

acionna.3.png

acionna.4.png

acionna.5.png

acionna.png

Vira Haber

Bu haber toplam 8594 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.