1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. HMM’de, Sıfır Emisyon Koalisyonu’na katıldı
HMM’de, Sıfır Emisyon Koalisyonu’na katıldı

HMM’de, Sıfır Emisyon Koalisyonu’na katıldı

Hyundai Merchant Marine (HMM), deniz taşımacılığının sera gazı (GHG) emisyonlarında önemli bir azalma elde etmeyi amaçlayan endüstri birliği olan Sıfır Emisyon Koalisyonuna katıldı.

A+A-

18 Kasım’da yayınlanan bir bildiride, HMM Başkanı ve CEO'su Jae-Hoon Bae 'İklim değişikliği zamanımızın en önemli sorunlarından biri. Karşılaştığımız iklim değişikliği ve çevre sorunları daha önce görülmedi. Dekarbonizasyon yolunda sürdürülebilir bir büyüme sağlamak için, tüm oyuncuların ZEV'in (Sıfır EmisyonKoalisyonu) katılması ve destek olması gerekli. HMM bu kapsamda, koalisyon içindeki ilgili makamlarla ve kurumlarla işbirliği yapmaya hazır’’ açıklamasını yaptı.

HMM, karbon salınımını 2030 yılında 2008 yılına göre % 70 azaltmayı ve böylece tüm konteyner filoları için 2050 yılına kadar karbon nötrlüğünü yakalamayı taahhüt etti.

Şirket, hidrojenle çalışan sistemlerin ticari uygulanabilirliğinin araştırılması ve akıllı gemi geliştirmede DSME ile işbirliğinin de dahil olduğu bir dizi araştırma çalışmasını hızlandırmak için Ar-Ge ekibini yeniden düzenledi.

Sıfır Koalisyonu Eylül ayında Birleşmiş Milletler İklim Eylemi Zirvesi'nde başlatıldı. Girişimi destekleyen denizcilik şirketleri arasında Maersk, “K” Line ve NYK, sınıflandırma topluluğu ClassNK, enerji tedarikçisi Shell ve LNG bunkering gibi denizcilik devleri var.

Vira Haber

Bu haber toplam 5943 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.