1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. HMS Queen Elizabeth uçak gemisi denize indiriliyor
HMS Queen Elizabeth uçak gemisi denize indiriliyor

HMS Queen Elizabeth uçak gemisi denize indiriliyor

Büyük Britanya Kraliyet Donanması için BAE Systems Tersanesi’nde inşa edilen HMS QUEEN ELIZABETH isimli uçak gemisi, 4 Temmuz'da Kraliçe Elizabeth’in katılacağı adlandırma töreni ile denize indirilecek

A+A-

Büyük Britanya Kraliyet Donanması için BAE Systems Tersanesi’nde inşa edilen 284 metre boyunda 73 metre genişliğinde 39 metre drafı bulunan HMS QUEEN ELIZABETH isimli uçak gemisi, 4 Temmuz 2014 tarihinde Kraliçe Elizabeth’in katılacağı adlandırma töreni ile denize indirilecek.

Büyük Britanya Kraliyet Donanması’na inşa edilen HMS QUENN ELIZABETH 3 milyar 500 milyon paund’a mal olurken, ikizi olarak inşa edilecek olan HMS PRINCE OF WALES ise 4 Temmuz 2014 tarihinde ilk kaynağı yapılarak kızağa konulacak. İki uçak gemisinin toplam maliyetinin 7 milyar paund olacağı kaydedilirken, gemilerin hizmet süresinin en az 50 yıl olacağı tahmin ediliyor. Her bir geminin 65 bin 600 ton olduğu açıklanırken, 25 knot deniz mili hız yapacağı belirtildi.

HMS QUENN ELIZABETH uçak gemisi 2017 yılının 3. Çeyreğinde Kraliyet Donanması’na katılması beklenirken, ikiz olarak inşa edilecek HMS PRINCE OF WALES ise 2020 yılında hizmete alınması bekleniyor.

Bin 600 mürettebatın görev alacağı HMS HMS QUENN ELIZABETH uçak gemisinde maksimum F-35 tipi 40 savaş uçağının üslenmesi planlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 4653 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.