1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. 'İçdaş 11' Tankeri Denize Kavuştu
'İçdaş 11' Tankeri Denize Kavuştu

'İçdaş 11' Tankeri Denize Kavuştu

Türkiye'nin özel sektörde faaliyet gösteren demir çelik üreticisi İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım AŞ, tersanecilik alanındaki faaliyetlerine devam ediyor.

A+A-

Türkiye'nin özel sektörde faaliyet gösteren demir çelik üreticisi İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım AŞ, tersanecilik alanındaki faaliyetlerine devam ediyor.

İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım AŞ, Çanakkale Biga'daki tersanesinde 14. gemisini inşa ederek denize indirdi. 'İÇDAŞ 11' isimli 20 bin deadweigtht tonajlı tankeri 6 ayda tamamlayarak balon tekniği ile denize indirdiklerini aktaran İÇDAŞ Gemi İşletme Müdürü Demir Cüre, "6. kimyasal tankerimiz olan İÇDAŞ 11'İ sevgilisi denize kavuşturduk. Şu an 400 kişi çalışan tersanemizde tam kapasiteye ulaştığımızda 4 bin kişiyi istihdam edebilir duruma geleceğiz" dedi.

İÇDAŞ, tersanesinde balon tekniği kullanarak denize indirdiği gemilerine bir yenisini daha ekledi. İnşası 6 ay süren 149 metre boyunda, 23 metre genişliğinde 20 bin deadweigtht tonajlı çift dipli, marine line boyalı ve 10 bin NM seyir mesafesine sahip 'İÇDAŞ 11 tankeri 3.5 ay sürecek deniz üstü çalışmasının ardından şirketin deniz ticaret filosuna katılacak.

İÇDAŞ'ın filosunda yer alacak 14. gemi olacak 'İÇDAŞ 11', aynı zamanda şirketin 6. tankeri olarak da hizmet verecek. İnşası tamamlanan İÇDAŞ 11'i denize indirerek adeta sevgilisine kavuşturduklarının altını çizen İÇDAŞ Gemi İşletme Müdürü Demir Cüre, "Tankerimizin yapımında 400 kişi çalıştı. İÇDAŞ tersanemizde aynı anda 10 gemi inşa etme kapasitesine sahibiz. Burada tam kapasite çalıştığımız zaman çalışan sayımız da 4 bini bulacak. Burada istihdama yapabileceğimiz katkının altını çizerek gemi inşa sanayinde ülkemiz için ne denli önemli alt yapıya sahip olduğunu vurgulamak istedim" diye konuştu.

Beyaz Gazete

Bu haber toplam 1067 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.