1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. İkinci ISM Kod Denetçi Eğitimi
İkinci ISM Kod Denetçi Eğitimi

İkinci ISM Kod Denetçi Eğitimi

Gemi İnşa Genel Müdürlüğü ile Türk Loydu’nun birlikte düzenledikleri ISM Kod Denetçi Eğitimi Kursu’nun ikincisi Türk Loydu’nda yapıldı.

A+A-

Gemi İnşa Genel Müdürlüğü ile Türk Loydu’nun birlikte düzenledikleri ISM Kod Denetçi Eğitimi Kursu’nun ikincisi 08-09 Temmuz 2010 tarihlerinde Türk Loydu’nda yapıldı. Kursa Müsteşarlık’tan 14 kişi katıldı. Kursta dersleri Türk Loydu’ndan Okan Çetin anlattı.

 

Kursta konular 7 bölümde incelendi. 1. bölümde ISM Kod hakkında genel bilgi, neden böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu, 2. bölümde ISM Kod Sertifika yapısı, amacı, hedefleri, sertifikalandırma, 3. bölümde ISM Kod maddeleri, kuralları ve yorumları, 4. bölümde ISM Kod Uygulamasında temel ögeler, denetlemeler, 5. bölümde denetlemenin amaçları, denetleme prosedürü, denetçi seçimi, 6. bölümde raporlama, düzeltme prosedürü, 7. bölümde tipik problemler, karşılaşılan ana zorluklar, denetleme rapor örnekleri incelendi. 2. gün öğleden sonra imtihan yapıldı.

 

Gemi İnşa Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, kursta kursiyerlere yaptığı konuşmasında; Kursa katıldıkları için kendilerine teşekkür ederek konuları çok iyi dinlemelerini söyledi. Aytaş,  ISM eğitiminin 2. Ayağının başladığını ve aynı eğitimin bundan sonra 2 defa daha düzenleneceğini söyledi. 2010 yılı içinde şu an itibariyle 1414 kişiye eğitim verdiklerini ve özellikle gemi inşa standartları ile ilgili eğitimlere devam edileceğini ifade etti. Ayrıca, yangınla ilgili de bir eğitim planlamakta olduklarını bildirdi. 

 

Sektörün şu anki durgun döneminde iken eğitimlerin hızlı bir şekilde devam edeceğini,  ihtiyaç duyulan her alanda eksikliklerin giderileceğini ve ara eleman eğitimlerine de aralıksız devam ettiklerini söyledi. Kursiyerlerin bir istekleri olup olmadığını soran Aytaş’a kursiyerler teşekkür ettiler ve bu kursların kendileri için çok faydalı olduğunu söylediler.

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 1240 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.