1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. IMO'dan üye ülkelere "güvenlik" çağrısı
IMO'dan üye ülkelere "güvenlik" çağrısı

IMO'dan üye ülkelere "güvenlik" çağrısı

23 Kasım - 2 Aralık 2015 tarihleri arasında Londra’da 29. kez toplanan IMO Meclisi, üye ülkelere 2012 tarihli uluslararası balıkçı tekneleri güvenliği sözleşmesini kabul etmeleri çağrısında bulundu.

A+A-

 Balıkçı teknelerinin güvenliğine yönelik uluslararası bağlayıcılığı olan bir sözleşmenin yürürlüğe girmesinin, balıkçılık sektöründe güvenliğin sağlanması ve korunması için olumlu bir etki yaratacağı öngörülüyor. Sözleşme kapsamında, bayrak ve liman devleti yönetimlerine yasal ve idari çerçeveler düzenleme zorunluluğu getirilerek, bu yönetimlerin denetim ve sertifikasyon, kaza soruşturmaları ve liman devleti kontrolü gibi sözleşme hükümlerini yerine getirebilmeleri sağlanacak.

Sığınmacıları kurtaran teknelere takdir

29. IMO Meclisi’nden çıkan diğer bir karar, deniz yolunu kullanarak göç edenleri kurtarma girişiminde bulunan ticaret gemilerinin, bu çabalarından dolayı takdir edilmesine yönelik oldu.

Karara göre, 1 Ocak 2014’ten bu yana denizlerdeki karışık göç hareketlerinde göçmenleri kurtarma sorumluluğu üstlenmiş bütün ticaret gemilerine ve mürettebatına IMO Genel Sekreteri tarafından özel sertifikalar verilecek. Bu sertifikalar, hem mürettebatın hem de göçmenlerin karşı karşıya kaldığı hayati riskleri vurguluyor olacak.

Eldeki verilere göre, Ocak 2014 ile Aralık 2015 arasında, Akdeniz’de seyreden 1,200’den fazla ticaret gemisi, rotalarından saparak 50,000’in üzerinde göçmeni kurtardı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5392 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.