1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran, Umman Denizi'nde yaşanan gemi olaylarını 'şüpheli' şeklinde nitelendirdi
İran, Umman Denizi'nde yaşanan gemi olaylarını 'şüpheli' şeklinde nitelendirdi

İran, Umman Denizi'nde yaşanan gemi olaylarını 'şüpheli' şeklinde nitelendirdi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Hint Okyanusu'nun kuzeyinde Umman Denizi'nde art arda yaşanan gemi olaylarının "şüpheli" olduğunu belirtti.

A+A-

Dışişleri Bakanlığı sitesinde yayımlanan yazılı açıklamasında Hatibzade, Umman Denizi'nde 29 Temmuz'da İsrailli şirkete ait bir geminin saldırıya uğraması ve bugün de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kıyılarında meydana gelen gemi olayını değerlendirdi.

Söz konusu olayları 'şüpheli' olarak nitelendiren Hatibzade, 'özel siyasi amaçlarla her türlü sahte algı operasyonuna karşı' uyarıda bulundu.

Hatibzade, ticari gemilerin navigasyon sistemlerinde oluşacak her türlü sorunla ilgili yardım ulaştırmaya ve konuyu incelemeye hazır olduklarını ifade etti.

İngiltere Deniz Ticaret Organizasyonu (UKMTO) bugün BAE'nin Fujairah bölgesinde korsanlıkla ilgili olmayan bir 'olay' konusunda uyarı yayımlamıştı. UKMTO, daha sonra yaptığı ikinci duyuruda, bunun 'gemi kaçırma ihtimali' olduğunu belirtmiş ancak detay vermemişti.

Öte yandan deniz seyrüseferini takip eden "Marinetraffic" adlı site, UKMTO'nun duyurularıyla eş zamanlı olarak, bölgedeki "Queen Ematha", "Golden Brilliant", "Jag Pooja" ve "Abyss" isimli 4 petrol tankerinin kontrolünü kaybettiğini bildirmişti.

Hint Okyanusu'nda İsrailli şirkete ait bir gemi saldırıya uğramıştı
İsrailli şirkete ait bir gemi, 29 Temmuz'da Tanzanya'dan BAE'ye giderken Hint Okyanusu'nda saldırıya uğramış ve mürettebattan bir İngiliz ve bir Rumen vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Saldırıda birer vatandaşları ölen İngiltere ve Romanya'nın yanı sıra ABD ve İsrail de failin İran olduğu sonucuna vardıklarını açıklamıştı.

Vira Haber

Bu haber toplam 5911 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.