1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İrlandalılar sözü ortalığı karıştırdı
İrlandalılar sözü ortalığı karıştırdı

İrlandalılar sözü ortalığı karıştırdı

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın, AK Partili Çelik'in İzmirle ilgili sözlerine sahip çıkanları eleştiren sözleri; Sıtkı Şükürer, Cemal Elmasoğlu, Geza Dologh, Ömer Kaplan ve Oğuz Tatış'tan tepki çekti.

A+A-

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın, AK Partili Çelik'in İzmirle ilgili sözlerine sahip çıkanları eleştiren sözleri; Sıtkı Şükürer, Cemal Elmasoğlu, Geza Dologh Ömer Kaplan ve Oğuz Tatış'tan tepki çekti.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın önceki akşamki Meclis toplantısında basın mensuplarına yazılı olarak dağıttığı meclis konuşma metninde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in İzmir ile ilgili sözlerine sahip çıkanları 'İçimizdeki İrlandalılar' olarak nitelendirmesi yeni bir tartışma yarattı. Demirtaş'ın, "İzmir'e sümüklü diyen Bakanımızı da İzmir'i anlatmak için odamıza davet ediyoruz. İçimizdeki İrlandalılar İzmirimizi anlatmamışlar, alkışlamışlar. Gelsin, biz anlatırız" sözleri işdünyasında yankı uyandırdı.

'Teessüf ederim'
Çelik'in katıldığı ve İzmir'deki işdünyası kuruluşlarının başkanlarının katıldığı toplantıya evsahipliği yapan Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer, "Ekrem Bey'in bu değerlendirmelerine doğrudan yanıt vermek istemiyorum. Ama şunu belirtmek isterim ki asgari nezaket ortamını koruyor ve kolluyor olmamız lazım. Sayın Demirtaş'a teessüflerimi iletiyorum" dedi. Ege Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (EGİFED) Başkanı Cemal Elmasoğlu, Demirtaş'ın sözlerini üstüne almadığını belirterek, "Şakşakçılar dedikleri bir kişi olamaz. O grup İzmir Başkanlar Kurulu'ysa onu bilemem. Bunlar çok üzücü. Bu geminin içinde hepimiz varız. İnsanları kırmakla, haksız yere suçlamakla bir yere varılamaz. Keşke Ekrem Başkan hem ESİAD'ın hem de İzmir Başkanlar Kurulu'nun EXPO gündemli toplantısına katılsaydı, bu şekilde düşünmezdi" dedi.

Macar Asıllıyım
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh, "Ben İrlandalı değil Macar asıllıyım. Bana söylemiyor. Üstüne alınan alınsın. Suni gündemler yaratılmamalı. Gerçek gündemleri, EXPO'ya aday olup olmayacağımızı konuşalım" diye konuştu.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyesi Ömer Kaplan ise, İrlandalı olanın İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş olduğunu söyledi. Kaplan, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in katıldığı Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (ESİAD) toplantısında yaklaşık 100 kişi vardı. Onların hepsi İrlandalı da Ekrem Demirtaş mı Türk? Orada İzmirliler vardı ama İrlandalı yoktu. İrlandalı olan kendisi. Yine Çelik'in katıldığı akşam yemeğinde İzmir'deki kuruluşların başkanları olan 35 kişi vardı. İzmir vardı o yemekte ama yine İrlandalı yoktu. Sayın Demirtaş düğüne gidiyor damat olmak istiyor, cenazeye gidiyor ölü olmak istiyor. Dikkat çekmek için herşeyi yapıyor" dedi.

'Konu kapansın'
Ege Genç İşadamları Derneği Danışma Kurulu Başkanı Oğuz Tatış, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e gerekli yanıtlara verdik. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler var. Artık polemik devam etmemeli. Bu konu artık kapanmalı" açıklamasında bulundu.

Demirtaş ne demişti?
Demirtaş, İTO Meclis Toplantısı'nda yazılı olarak dağıtılan konuşmasında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i İzmir'e davet etti. Kente kruvaziyer gemileriyle gelen turistlerin yüzde 80'inin İzmir'e 'mükemmel' dediğini belirten Demirtaş, "Yarım günde İzmir'i gezen turistin gördüğünü görmeyenler var. Görmedikleri gibi İzmir'i haksız yere eleştiriyorlar. Her şeyin modası geçiyor ama İzmir'e vurmanın modası asla geçmiyor. Alamadığımız teşviklere rağmen İzmir dünya kenti olma hedefine doğru ilerliyor. İzmir'e sümüklü diyen Bakanımızı da İzmir'i anlatmak için odamıza davet ediyoruz. İçimizdeki İrlandalılar İzmirimizi anlatmamışlar, alkışlamışlar. Gelsin, biz anlatırız" ifadelerini kullandı.

Mustafa Denizli söylemişti
Euro 2000 elemelerine Mustafa Denizli'nin teknik direktörlüğünde katılan Türkiye, önce grup birincisi oldu. Play-off'a kalan Türkiye, İrlanda'yı 1-1 ve 0-0'lık beraberliklerle eledi ve Euro 2000'e katılmaya hak kazandı. Denizli'nin maçtan sonra kendisini ve milli takımı eleştirenlere "İrlanda'yı yendik ama önemli olan içimizdeki İrlandalıları yenmek" demesi ile bu deyim toplum tarafından benimsendi.

Yeni Asır

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.