1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. İş Güvenliği Tartışılacak
İş Güvenliği Tartışılacak

İş Güvenliği Tartışılacak

İş güvenliğinde sektör lideri Kaya Grubu tarafından 10 Mart’ta düzenlenen İGY (İş, Güvenlik, Yaşam) Zirvesi’nde, Telekomünikasyon Sektörü’ndeki iş sağlığı ve güvenliği sorunları, Türkiye’de ilk kez gündeme gelecek.

A+A-

Kaya Grubu tarafından bu yıl 4. düzenlenen İGY (İş, Güvenlik, Yaşam) Zirvesi’nde Türkiye’de ilk kez Telekomünikasyon Sektörü’ndeki İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) konusu masaya yatırılacak. Tüm kesimlerden temsilcilerin katılımıyla tam gün yapılacak olan Zirve’de “Yüksekte Çalışma Platformu” oluşturulacak.

İş güvenliğinde sektör lideri Kaya Grubu tarafından 10 Mart’ta düzenlenen İGY (İş, Güvenlik, Yaşam) Zirvesi’nde, Telekomünikasyon Sektörü’ndeki iş sağlığı ve güvenliği sorunları, Türkiye’de ilk kez gündeme gelecek. 

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde tam gün olarak 10 Mart Perşembe günü yapılacak Zirve’de; kamu ve özel sektörden konuyla ilgili tüm çevreler Telekomünikasyon Sektörü’nün iş sağlığı ve güvenliği açısından mevcut durumu ve sorunlarını ele alarak ‘”Yüksekte Çalışma Platformu” oluşturacaklar. 

Kaya Grubu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Kaya, 2003 yılından bu yana sosyal sorumluluk projesi olarak iki yılda bir düzenledikleri ve Türkiye’de iş güvenliği sorunlarını genel çerçevede ele alan İGY Zirvelerinde kendilerine gelen  yoğun talepler doğrultusunda, konuyu sektörel bazda gündeme getirme kararı aldıklarını belirtti.

Ana Tema Yüksekte Çalışma Olacak

Özgür Kaya, bu yıl 4. düzenlenecek İGY Zirvesi konusu olarak Telekomünikasyon Sektörü’nü seçmelerinin nedenini ise, Türkiye’de iş kazalarının en yoğun olduğu sektörler arasında yer alması olarak açıkladı.  

Türkiye’nin iş kazalarında dünyada üçüncü, Avrupa’da ise ilk sırada yer aldığını kaydeden Kaya Grubu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Kaya, iş kazalarında en yüksek oranın ise yüksekten düşme sonucu gerçekleştiğini belirtti. Bu nedenle iş güvenliğinde en önemli konuyu “Yüksekte Çalışma” olarak gördüklerini belirten Özgür Kaya, Zirve’nin ana başlığının Telekomünikasyon Sektörü’nde Yüksekte Çalışma konusunun olacağı bilgisini verdi.

Tüm Kesimler Bir Araya Gelecek

İTÜ Maslak Kampusu Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 9.30-17.00 saatleri arasında tam gün yapılacak olan İGY 4. Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer alan GSM operatörü kuruluşlarından Türk Telekom Sağlık Güvenlik Çevre Müdürü Bahadır Engin, “Yeni Mevzuat Değişiklikleri Çerçevesinde İş Yerlerinde İSG Organizasyonları”, Vodafone İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Kıdemli Refah Müdürü Dr. Mimar Emre Ulukan ise ‘Telekomünikasyon Sektöründe İSG Uygulamaları” konularında tebliğ sunacaklar.

Kaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya’nın açılış konuşmasıyla başlayacak olan İGY 4. Zirvesi’nin konuşmacıları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Piyasa Gözetim Daire Başkanlığı Uzmanı Garip Erel, Yeni Yüzyıl Üniversitesi İş Sağlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Sabuncu, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Şafak Sağlam ve Yrd. Doç. Dr. Bülent Oral, Yeditepe Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. M. Feridun Çelikmen, Kaya Grubu Danışmanlık Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Özgür Cengiz, Kaya Grubu Eğitim Müdürü Bekir Elkatan bulunuyor.

2.20110219103724.jpg

3.20110219103748.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 1346 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.