1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail'in raporu ABD'yi de inandırdı
İsrail'in raporu ABD'yi de inandırdı

İsrail'in raporu ABD'yi de inandırdı

Türkiye'nin tepki gösterdiği Mavi Marmara baskınıyla ilgili İsrail raporuna, ABD'den destek geldi.

A+A-

Ankara'nın 'hukuki değil', Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de 'şımarıklık' şeklinde değerlendirdiği İsrail'in Mavi Marmara saldırısyla ilgili ilk raporuna, ABD yönetiminden de yorum geldi.

Konuyla ilgili konuşan ABD Dışişleri Bakanlığısözcüsü Philip Crowley, İsrail'in baskınla ilişkin soruşturmasının 'inandırıcı ve tarafsız' olduğunu öne sürdü.

Crowley, "İsrail tarafından yapılan şeffaf, tarafsız ve inandırıcı bir soruşturmanın ürünü olan bu raporun bağımsız olduğunu düşündüklerini" iddia etti.

Crowley, sözlerine şöyle devam etti: ''İsrail'in bu çabasına destek vermekteyiz. Bunun bağımsız bir rapor olduğunu, İsrail tarafından yapılan soruşturmanın inandırıcı, tarafsız ve şeffaf olduğunu ve BM Genel Sekreteri üzerinden devam eden daha geniş sürece katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla bunun, ''bu ya da şu'' şeklinde görülecek bir konu olduğunu düşünmüyorum.'' ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ''Mavi Marmara gemisine düzenlenen baskının incelenmesinde, BM Genel Sekreteri'nin oluşturduğu soruşturma komisyonunu uluslararası toplum için birincil forum olarak görmeye devam ettiklerini'' de dile getirdi.

İsrail donanmasının 31 Mayıs'ta Akdeniz'in uluslararası sularında seyreden Mavi Marmara gemisine düzenlediği, 9 Türk'ün öldüğü askeri operasyonu soruşturmak üzere İsrail hükümeti tarafından oluşturulan, başkanlığını eski yargıçlardan Yaakov Turkel'in yaptığı komisyon ilk raporunu dün açıklamıştı.

Raporda, İsrail askerlerin tavrının uluslararası hukuk kurallarına uygun olduğu ileri sürülüyor.

Bu haber toplam 955 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.