1. HABERLER

  2. BOAT SHOW

  3. Istanbul Boat Show 35. yaşına giriyor
Istanbul Boat Show 35. yaşına giriyor

Istanbul Boat Show 35. yaşına giriyor

Türkiye’nin deniz üzerinde düzenlenen tek marin fuarı Uluslararası Istanbul Boat Show, 35’nci yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Sektörün ilk ve en deneyimli Boat Show’u, 6-11 Ekim 2015 tarihleri arasında Pendik Marintürk İstanbul City Port'ta deniz tutkunlar

A+A-

Türkiye’nin ilk ve en eski denizcilik fuarı Uluslararası Istanbul Boat Show, bu yıl 35 yaşına giriyor. Üç tarafı denizlerle çevrili ve 8.333 km kıyı şeridine sahip ülkemizde, deniz üzerinde düzenlenen tek marin fuarı olma ayrıcalığına sahip Uluslararası Istanbul Boat Show, 6-11 Ekim 2015 tarihleri arasında Pendik Marintürk İstanbul City Port'ta, 35’nci kez deniz tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Deniz üzerinde düzenlendiği için karada yapılan fuarların aksine 40 metreden uzun tekneler de dahil olmak üzere farklı boylarda megayat, süperyat, motoryat, yelkenli, katamaran ve sürat tekneleri ile çeşitli tekne donanımları, malzemeleri ve aksesuarları, 6 gün süresince 35. Uluslararası Istanbul Boat Show’da sergilenecek.

Uluslararası Istanbul Boat Show, 35 yılda denizcilik sektörü için 2 milyar dolar iş hacmi yarattı

Dünyanın uluslararası kimlikteki ilk 45, Avrupa’nın ilk 5 denizcilik fuarları arasında yer alan Uluslararası Istanbul Boat Show’un bu yıl 35’nci yaşına girecek olmasından büyük heyecan duyduklarını belirten, UBM EMEA (Istanbul) Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı, “Sektörün en eskisi ve tecrübelisiyiz. 1981 yılından beri düzenlenmekte olan Uluslararası IstanbulBoat Show’da 35 yılda yaklaşık 7.000 firma, 21.000 civarı yerli ve yabancı marka ve 1 milyonu aşkın ziyaretçi yer aldı ve yaklaşık 2 milyar dolar da iş hacmi yaratıldı.  Bu süreçte Boat Show, katılımcıları ve ziyaretçileri ile gelişerek onların ihtiyaçlarına göre kendini geliştirdi. 2009 yılından bu yana Uluslararası Istanbul Boat Show’u deniz üzerinde düzenleyerek katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize en geniş yelpazede hizmet ediyor ve fırsatlar sunuyoruz” dedi.

UBM’in en iddialı olduğu alanlardan birinin denizcilik olduğuna dikkat çeken Balcı, “En büyük gemi ekipmanları fuarı Marintec China gibi birçok önemli organizasyonu üstlenen şirketimiz, Cruise Shipping Miami'nin yanı sıra bütün 'Seatrade' etkinliklerinin de organizatörlerindendir. Sektördeki tecrübelerimizi Boat Show'a aktararak, İstanbul'u bu alanda bir cazibe merkezine dönüştürmek için çalışıyoruz. Akdeniz’in en büyük denizcilik fuarlarından biriyiz, 35. yılımızda hedefimiz sektörde daha etkin bir konuma gelmek” diye konuştu.

35. Uluslararası Istanbul Boat Show’da uygulamalı ve uygulamasız derslerin yer alacağı seminer programı, sektöre ve iş dünyasında dair önemli isimler ile ödül almış tasarımcıların katılacağı marina sohbetleri, üniversitelerarası yelken ve kürek yarışları, deniz konulu sergiler gibi, katılımcı ve ziyaretçilerinin ilgisini çekebilecek çok sayıda etkinlik düzenleniyor.

35. Uluslararası İstanbul Boat Show, bilet satışlarından elde ettiği gelirin bir bölümünü, daha önceki yıllarda olduğu gibi, ülkemizde denizlerin korunması için mücadele eden en önemli sivil toplum örgütü TURMEPA/Deniztemiz Derneği’ne bağışlayacak. Böylelikle Boat Show takipçileri, bilet satın alarak aynı zamanda milyonlarca önce yıl yaşamın başladığı ve halen sahip olduğu biyolojik çeşitlilikle insan da dahil milyonlarca canlının hayatta kalmasını sağlayan denizlerin korunmasına destek olacak.  

Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.