1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. İşte AB'nin 2016'da IMO'dan beklentileri
İşte AB'nin 2016'da IMO'dan beklentileri

İşte AB'nin 2016'da IMO'dan beklentileri

Güney Kore Cumhuriyeti Busan Liman İdaresi Başkanı Ki-tack Lim, 171 IMO üyesinin onayı ile IMO Genel Sekreteri olarak atandı. LIM, 1 Ocak 2016 itibariyle görevine başlayacak.

A+A-

Avrupa Birliği Ulaştırmadan sorumlu Bakanı Violeta Bulc, Ki-tack Lim’i yeni görevi dolayısıyla tebrik etmiş ve IMO ile ortak amaçlarının küresel denizciliğin kalitesini uzlaşı temelinde artırmak olduğunu belirtmişti. Bulc; emniyet, güvenlik, çevrenin korunması ve iklim değişikliğine karşı tedbirler alınması dahil olmak üzere pek çok cephede ilerleme beklediklerini ifade etmişti.

Ki-tack Lim, IMO’da güvenlik ve çevrenin korunması hususlarında tartışmaların olduğu önemli bir zamanda görevi devraldı. Avrupa Komisyonu için 2016 yılında IMO’da ele alınacak olan bazı öncelikli konular bulunuyor. Buna göre, hasar görmüş yolcu gemilerinin stabilitesine (denge) ait standardı yükseltmek için AB Üyesi Devletlerin girişimine ilişkin geniş kapsamlı bir karar bekleniyor. Çevrenin korunması açısından, COP 21 görüşmeleri IMO’da bir sera gazı emisyonları azaltım hedefinin şekillenmesinde etkili olacak. AB, gemilerden kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmak amacıyla, emisyonların izlenmesi, bildirilmesi ve doğrulanmasına yönelik bölgesel kuralları çoktan kabul etmiş olup, küresel bir sera gazı veri toplama planının oluşturulması için de IMO ile aktif şekilde bağlantı kurmakta. IMO’nun 2016 yılında bu türden bir küresel düzenin oluşturulmasına ilişkin bir karar alması bekleniyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4128 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.