1. HABERLER

  2. GEMİ ADAMI

  3. İTÜ DF’de 132. Geleneksel Balık Günü yapıldı
İTÜ DF’de 132. Geleneksel Balık Günü yapıldı

İTÜ DF’de 132. Geleneksel Balık Günü yapıldı

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği ve İTÜ Denizcilik Fakültesi işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen Balık Günü, bugün (3 Aralık 2016 Cumartesi) İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Yerleşkesi’nde yapıldı.

A+A-

Hüseyin Altay Yontan / Vira Haber

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği ve İTÜ Denizcilik Fakültesi işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen Balık Günü bu sene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla gerçekleşti.

132.si düzenlenen ve geleneksel hale gelmiş olan Balık Günü etkinliğine; İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdi Kükner, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Kapt. Suat Hayri Aka, UDHB Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, UDHB Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz, UDHB Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, UDHB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Bedri Olcay Özgürce, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kapt. Muhammer Arslantürk, Türk Loydu Başkanı Cem Melikoğlu, Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli, DEFAV Başkanı Bülend Temur, İTÜ DEFAMED Başkanı Baybora Yıldırım, KOSDER Başkanı Salih Zeki Çakır, GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, denizcilik sektörünün kurum/kuruluş temsilcileri ve basın-yayın kuruluşları katıldı.

itu132balikgunu_1.jpg

132. Geleneksel Balık Günü'ne katılım sağlayan UDHB Bakanı Ahmet Arslan’ı İTÜ Denizcilik Fakültesi Boru-Trampet Takımı tören kıtası ile karşıladı. Tören kıtasına “Merhaba Denizciler” diyerek hitap eden Bakan Arslan, daha sonra İTÜ Denizcilik Fakültesi Konferans Salonu’nda açılan “Hepimizin Antarktikası Fotoğraf Sergisi”ni ziyaret etti ve sergide yer alan fotoğraflar hakkında İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Burcu Özsoy Çiçek’ten bilgiler aldı.

itu132balikgunu_2.jpg

İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin 132. Geleneksel Balık Günü'nde konuşan Bakan Ahmet Arslan, "Arkadaşlarla, eski yuvamız, fakültemizde hasbihal etmenin memnuniyeti içindeyiz." ifadesini kullandı.

Denizcilik camiasına verilecek mesajların çok olduğunu aktaran Bakan Arslan, ''Arkadaşların kaptan veya başmühendis olarak daha donanımlı sektöre çıkmaları gerekir. Onlar daha donanımlı olmalılar. Bakanlık olarak biz üzerimize düşeni yapacağız. Staj gemisi ihtiyaçları var, onu da rektör hocamla konuştuk. İşletmesinin sürdürülebilirliği açısından üniversiteler bir araya gelecekler, biz de gemiyi yapmakla ilgi gereğini yapacağız.'' değerlendirmesinde bulundu.

itu132balikgunu_3.jpg

Bakan Arslan, mezuniyetlerinin 40. ve 50. yılına ulaşan denizci meslektaşlarına beratlarını takdim ettikten sonra, denizci öğrencilerin el işi sergisini gezdi ve beğendiği bazı ürünleri satın aldı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi yemekhanesinde özel balık menüsünün sunulduğu yemeğin ardından 132. Balık Günü etkinliği sona erdi.

itu132balikgunu_4.jpg
itu132balikgunu_5.jpg
itu132balikgunu_6.jpg

ViraHaber.com | Özel Haber

Bu haber toplam 6452 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum