1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. İTÜ PolRec’ten ‘Hepimizin Antarktikası’ fotoğraf sergisi
İTÜ PolRec’ten ‘Hepimizin Antarktikası’ fotoğraf sergisi

İTÜ PolRec’ten ‘Hepimizin Antarktikası’ fotoğraf sergisi

“Türk Bilim Seferi Ekibi” tarafından çekilmiş fotoğraflar “Hepimizin Antarktikası” isimli sergide görücüye çıktı.

A+A-

Hüseyin Altay Yontan / Vira Haber

İstanbul Teknik Üniversitesi ve İTÜ DEFAMED’in işbirliğiyle gerçekleşen 132. Geleneksel Balık Günü etkinliğinde İTÜ PolRec’in öğrencileri tarafından çekilmiş amatör fotoğraflar İTÜ Denizcilik Fakültesi Konferans Salonu’nda sergilendi.

Uluslararası “Hepimizin Antarktikası” fotoğraf sergisi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımı ile açıldı. “Hepimizin Antarktikası” isimli fotoğraf sergisinde “Türk Bilim Seferi Ekibi”nin objektifinden çıkan fotoğraf kareleri büyük ilgi gördü. Bakan Arslan ayrıca İTÜ PolRec standını gezerken Antarktika'ya giden penguen objesinide satın aldı. Fotoğraf galerisi için TIKLAYIN!

bakan-arslan-itude.jpg

Hiç bir devlete aidiyetliği bulunmayan, sadece Antarktika Antlaşmalar Birliği ile yönetilen Antarktika Kıtası’na “İTÜ PolReC, TÜDAV ve Ukrayna Bilim ve Eğitim Bakanlığı” arasında imzalanan antlaşma ile giden Türk Bilim Seferi Ekibi içerisinde Tıp doktorları, botanist, yer bilimci, biolog ve deniz araştırmacıları bulunan ekip küresel iklim değişikliği, denizel canlı çeşitliliği, kara yapısı, deniz dip yapısı, deniz buzullarının türleri, korunmuş alanlar, kayaç yapıları, liken çeşitliliği, kıtadaki yaşam şartlarının insan üzerine etkisi ile ilgili çalışmalarda bulunmuşlardı. Fotoğraf galerisi için TIKLAYIN!

İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi Müdürü ve “Türk Bilim Seferi Ekibi” lider yardımcısı Doç. Dr. Burcu Özsoy sergi ve yapılan Antarktika seferi hakkında görüşlerini Vira Haber’e anlattı.

İTÜ PolReC kimdir?

Türkiye'nin kutuplar ile ilgili akademik çalışmalar yürüten tek resmi kurumudur. Kutup konulu uluslararası toplantılarda Türkiye'yi temsil etmektedir. Bilim, hukuk ve eğitim/farkındalık konularında çalışmalar yapmaktadır. İlgili kurum/kuruluşlar arası koordinasyonu sağlamaktadır.

Müdür, Müdür Yardımcıları ve Yönetim Kurulu İTÜ öğretim elemanlarından 7 bilim insanından oluşmaktadır. Danışma Kurulu ulusal ve uluslararası üniversitelerden toplam 14 Türk bilim insanından oluşmaktadır. 

Kutup Bölgeleri ve Deniz Hukuk alanında yetişmiş bir Hukuk Danışmanı mevcuttur. Çeşitli alt çalışma birimleri ile, farklı alanlarda bilimsel araştırmalar yürütmektedir. Daha ayrıntılı bilgi için www.polarresearch.center adresinizi ziyaret ediniz.

ViraHaber.com | Özel Haber

Bu haber toplam 4281 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.