1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. 'Kalite Standartları Denetçi Eğitimi' yapıldı
'Kalite Standartları Denetçi Eğitimi' yapıldı

'Kalite Standartları Denetçi Eğitimi' yapıldı

Denizcilik Müsteşarlığı tarafından Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde “Denizcilik Eğitim, Öğretim, Sınav ve Belgelendirme Faaliyetleri için Kalite Standartları Denetçi Eğitimi” düzenlendi.

A+A-

Denizcilik Müsteşarlığı tarafından Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde “Denizcilik Eğitim, Öğretim, Sınav ve Belgelendirme Faaliyetleri için Kalite Standartları Denetçi Eğitimi” düzenlendi.

20.04.1989 tarihli ve 3539 sayılı Kanun ile taraf olunan Gemiadamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Standartları Hakkında Uluslararası Sözleşme gereği Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak denizcilik eğitimi veren kurumların kalite standartları yöntemi ile izleme ve değerlendirilmesinin sağlanması maksadı ile Denizcilik Müsteşarlığı'nın ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak çalışmaları ile oluşturulan “Denizcilik Eğitimi Veren Ortaöğretim Okul/Kurumlarının STCW Sözleşmesi Gerekleri Kapsamında Sürekli İzlenmesine ve Değerlendirilmesine Yönelik Protokol” 25.06.2008 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girdi.

Bu protokol kapsamında MEB’e bağlı denizcilik eğitimi veren ortaöğretim kurumlarının STCW 78 Sözleşmesi gereği yapılması gereken izleme ve değerlendirme faaliyetlerini yürütecek denetçilerin eğitimi için Denizcilik Müsteşarlığı tarafından 18-19 Şubat 2011 tarihleri arasında İstanbul Beykoz’da bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinde “Denizcilik Eğitim, Öğretim, Sınav ve Belgelendirme Faaliyetleri için Kalite Standartları Denetçi Eğitimi” düzenlendi. Bu eğitime aynı zamanda, denizcilik eğitimi veren özel öğretim kurumlarının denetim faaliyetlerinde görev alacak Denizcilik Müsteşarlığı personeli de katıldı.

Eğitimde ilk gün katılımcılara Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü Deniz İşleri Dairesi Başkanı Cem Erdem tarafından, denizcilik eğitiminde kalite standartları, denetim gerekleri ve teknikleri, denetçilerin sahip olması gereken özellikler ve Eğitim ve Sınav Yönergesi hakkında, Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Dr. Özkan Poyraz tarafından da , Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinde bulunan köprüüstü ve makine simülatörleri üzerinden, uygulamalı olarak simülasyon sistemleri hakkında eğitim verildi. İkinci gün katılımcılara denetim faaliyetleri ve teknikleri konusunda uygulama yaptırıldı.

Eğitim sonucunda düzenlenen törende katılımcılara sertifikaları Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, MEB Müsteşar Yardımcısı Mehmet Temel, Deniz Ulaştırması Genel Müdür Dr. Özkan Poyraz, MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdür Hüseyin Acır, Deniz İşleri Dairesi Başkanı Cem Erdem, İstanbul Bölge Müdür Cemalettin Şevli ve Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Fahri Muştu tarafından verildi.

1.20110222103139.jpg

2.20110222103153.jpg

3.20110222103241.jpg

4.20110222103253.jpg

5.20110222103306.jpg

6.20110222103320.jpg

Virahaber
 

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.