1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Karamürselli denizcilerden eğitime katkı
Karamürselli denizcilerden eğitime katkı

Karamürselli denizcilerden eğitime katkı

Karamürsel Denizcilik Meslek Yüksekokulu Mezunlar Derneği, Karamürsel’deki denizcilik eğitimine katkı sağlamak, öğrencilerin eğitim seviyesini yükseltmek amacı ile yardım kampanyası başlattılar.

A+A-

Karamürsel Denizcilik Meslek Yüksekokulu Mezunlar Derneği, Karamürsel’deki denizcilik eğitimine katkı sağlamak, öğrencilerin eğitim seviyesini yükseltmek amacı ile okul yöneticileri ile yaptıkları toplantılar neticesinde eksikleri tespit ederek yardım kampanyası başlattılar.

Kampanya ile ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Mutlu YELTEN şunları söyledi:

“Ülkemizde denizcilik eğitimi konusunda ciddi bir öğretmen sıkıntısı bulunmaktadır. Maalesef mesleki alanda denizcilik eğitimi verecek çok fazla öğretmen bulunamıyor. Bizlerde Dernek olarak eğitim komisyonumuzla yaptığımız çalışmalar neticesinde öğrencileri bilgilendirmek için geçtiğimiz Kasım ayında Denizcilik Sektörünün Bugünü isimli bir konferans düzenledik konferans sonrasında okulda incelemelerde bulunduk ve en azından denizcilik eğitiminde kullanılacak ekipman ve notik yayınları sağlayarak katkıda bulunmak istedik. Bizler okulumuzu bitirmiş olabiliriz ancak eğitim seviyesinin yükseltilmesini sadece devletten beklemek hata olur. Sivil toplum kuruluşları olarak bunun sorumluluğu hepimizin üzerindedir. Kampanyamızı bu kapsamda başlattık ve tüm denizcilerden kullanmadıkları ekipman, denizcilik kitabı, harita gibi malzemeleri toplamaya başladık. Şimdiye kadar ; 1 adet GPS, 1 Adet Pusula, 1 Adet MF-HF DSC seti, 3 Adet EPIRB, 2 Adet Sart, 1 Adet Echosounder , 1 Adet Dalış Elbisesi, 2 Adet Yangın Elbisesi, 200 Adet Seyir Haritası, 50 Adet Denizcilik Kitabı, 1 Adet Liferaft, 3 Adet Halat atma aparatı, 1 Adet Radar cihazı topladık. Topladığımız malzemeleri ikinci yarıyılda okul yöneticilerine teslim etmeyi planlıyoruz.
Malzeme bağışında bulunmak isteyenler [email protected] elektronik posta adresinden yada www.karamurselbey.com web sayfamızdan bilgi alabilirler”.

virahaber

Bu haber toplam 948 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.