1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Katar ve ExxonMobil'den ortak yatırım
Katar ve ExxonMobil'den ortak yatırım

Katar ve ExxonMobil'den ortak yatırım

Qatar Petroleum ve Exxon Mobil, Teksas'ta ortak oldukları Golden Pass LNG  Terminal tesisine 10 milyar dolar yatırım yapılacaklar. LNG tesisinin üçüncü ortağı ConocoPhilips ise büyüme projesine katılmayacak ve ortaklıktaki yüzde 12,4 payını satacak.

A+A-

Qatar Petroleum ve ExxonMobil, Teksas'taki LNG ihracat terminalinin kapasitesini 10 milyar dolar yatırımla arttıracaklar.

Katar kamu enerji şirketi Qatar Petroleum ve Amerikan enerji şirketi ExxonMobil, Teksas'ta ortak oldukları LNG ihracat terminalini büyütme kararı aldılar. Konuya yakın kaynakların Reuters’a verdikleri bilgiye göre, Golden Pass LNG Terminali'ne 10 milyar dolar yatırım yapılacak.

LNG tesisinin üçüncü ortağı Amerikan ConocoPhilips şirketi ise büyüme projesine katılmayacak ve ortaklıktaki yüzde 12,4 payını satacak. Hisseleri büyük olasılıkla ExxonMobil’in alacağı düşünülüyor.

Teksas Sabine Pass terminalinde doğalgaz kabul ve yeniden gazlaştırma tesisi olarak başlayan Golden Pass LNG, günde 2 milyar metreküp doğalgaz ithalatı yapabiliyor. Ancak kaya gazı üretiminindeki artış sayesinde bir patlama yaşayan ABD doğalgaz üretimi ihracat kapasitesinin de arttırılmasını gerektirdiğinden kapasite artışı planlandı. Proje ilk olarak 2014'te duyurulmuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 5747 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.