1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Pentagon 2 nükleer uçak gemisi yaptırıyor
Pentagon 2 nükleer uçak gemisi yaptırıyor

Pentagon 2 nükleer uçak gemisi yaptırıyor

Pentagon, iki adet uçak gemisi siparişi verdiği Huntington Ingalls Industries firmasına, 15,2 milyar dolar tutarında kontrat gönderdi. Kontrat karşılığında, ABD donanmasına iki adet Ford sınıfı nükleer uçak gemisi inşa edilecek. 

A+A-

ABD Savunma Bakanlığı Huntington Ingalls Industries firmasına, 15,2 milyar dolar tutarında kontrat gönderdi. Kontrat karşılığında, ABD donanmasına iki adet Ford sınıfı nükleer uçak gemisi inşa edilecek. 

ABD donanmasından yapılan açıklamada, geçtiğimiz Aralık ayında iki uçak gemisi için kontrat hazırlandığı bildirildi. Bu blok alım sayesinde, uçak gemisi filosunu genişletmek isteyen Trump yönetiminin birkaç milyar dolar tasarruf edeceği ayrıca belirtildi. ABD donanması, 2017 yılında tamamlanan aynı tip bir adet uçak gemisini yaklaşık 13 milyar dolara mal etmiş ve bütçeyle birlikte termin süresi de aşılmıştı. En büyük askeri gemi tersanesi olan Huntington Ingalls Industries, yeni yapılan anlaşmayla donanmanın yaklaşık olarak 4 milyar dolar tasarruf ettiğini açıkladı.

ABD donanmasında şu an itibariyle 287 savaş gemisi bulunuyor. Hükümet, 12’si uçak gemisi olmak üzere 355 gemilik donanma filosu hedefini 2016’da açıklamıştı.

Vira Haber

Bu haber toplam 6469 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.