1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kırım'da referandum petrol devlerini zora sokacak
Kırım'da referandum petrol devlerini zora sokacak

Kırım'da referandum petrol devlerini zora sokacak

Kırım acil bir şekilde bu hafta sonu Ukrayna'dan ayrılıp ayrılmamayı oylayacak. Referandum Karadeniz'de Exxon Mobil Corp. ve Eni SpA. tarafından yapılması planlanan petrolve doğalgaz sondaj çalışmaları için de tehdit oluşturuyor.

A+A-

Kırım acil bir şekilde bu hafta sonu Ukrayna'dan ayrılıp ayrılmamayı oylayacak. Referandum Karadeniz'de Exxon Mobil Corp. ve Eni SpA. tarafından yapılması planlanan petrol ve doğalgaz sondaj çalışmaları için de tehdit oluşturuyor.

Gerçtiğimiz sene Exon Mobil Corp, yine Karadeniz’de derin deniz aramasında bir blokta ortaklık için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı(TPAO) ile görüşmüş, fakat anlaşmaya varılamamıştı.

Kiev'deki şiddetli protestoların ve Rus birliklerin Kırım'ın bazı bölgelerini işgal etmesinden önce,
Exxon ve Royal Dutsch Shell Plc'nin de aralarında olduğu bir grup, bölgenin güneydoğu sahilinin 80 kilometre uzağındaki sondaj çalışmaları için 735 milyon dolar harcamayı planlamıştı. Öte yandan yeni oluşan konjonktür içerisinde Kiev'in tartışmalı bölgedeki petrol ve doğalgaz
lisanslarını verme yetkisinin olup olmayacağı belli değil.

Moskova'daki Macro Advisory'nin ortağı Chris Weafer, "Bölgede artık yetki alanı kalmayacak bir hükümetle anlaşma imzaladılar" şeklinde konuştu.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1031 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.