1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Koç Üniversitesi'nde "Denizcilik Forumu" kuruldu
Koç Üniversitesi'nde "Denizcilik Forumu" kuruldu

Koç Üniversitesi'nde "Denizcilik Forumu" kuruldu

Koç Üniversitesi bünyesinde denizciliğin Türkiye'de gelişmesine katkıda bulunmak ve denizcilik alanında yürütülen çalışmaların üniversite bünyesinde bir bütün olarak ele alınması amacıyla Denizcilik Forumu kuruldu.

A+A-

Koç Üniversitesi bünyesinde, ülkemiz denizciliğine katkı sağlayan temel alanlarda hedef, politika ve strateji belirlenmesi amacıyla Denizcilik Forumu kuruldu. Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu’nun kuruluşu çerçevesinde değerlendirmede bulunan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, pek çok ülkede, bu tür düşünce kuruluşlarının faaliyet gösterdiğini ve bir ülkede denizciliğin bütüncül analizini yapan düşünce kuruluşları ve akademik yapıların olması gerekliliğini vurguladı.

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu, denizcilik alanında yürütülen çalışmaların üniversite bünyesinde bir bütün olarak ele alınması amacıyla oluşturuldu. Direktörlüğünü Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz’in yapacağı Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu’nun kurulması çerçevesinde düzenlenen toplantıya, Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Umran İnan, Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu Direktörü Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ve Forumun Danışma Kurulu üyeleri katıldılar.

“Yapılacak daha çok çalışma var”

Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi M. Koç, “Forum denizcilik alanında tüm stratejik, ekonomik, sosyal ve kültürel alanları bir bütün olarak ele alacak” dedi. Denizcilik alanında çalışmalara her daim çok önem verdiğinin altını çizen Rahmi M. Koç, bir ülkede denizciliğin bütüncül analizini yapan düşünce kuruluşları ve akademik yapıların olması gerekliliğine değindi. Özellikle “denizcileşmiş” ve deniz uygarlığı cephesinde yerini almış başta Avrupa-Atlantik bloğu ülkeleri olmak üzere pek çok ülkede, bu tür düşünce kuruluşlarının faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Rahmi M. Koç, “Ülkemizde denizcilik faaliyetleri ve su varlıklarımızın korunması ve kirlilikle mücadelede epey yol alındı. Bu alanda yapılacak daha çok çalışma var. Dolayısıyla ülkemizde denizcilik yaklaşımını daha üst bir çerçeveden ele alacak platformların artmasını ümit ediyorum” diye konuştu.

“Forum akademik seçenekler sunabilecek”

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Umran İnan ise, “Denizcilik Forumu; kaynak sahipleri, girişimciler ve karar vericilere akademik seçenekler sunabilecek” dedi. Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Umran İnan, Türkiye’de denizcilik alanında çeşitli kurum ve kuruluşlarda yürütülen çalışmaların bir çatı altında toplanması gerekliliğinden yola çıkarak üniversite bünyesinde Türkiye’nin ilk Denizcilik Forumu’nu hayata geçirdiklerini söyledi. Umran İnan şöyle devam etti: “Forum ile Türk denizciliğine katkı sağlayan temel alanlarda hedef, politika ve strateji belirlenmesine katkı sağlamayı amaçladık. Kaynak sahiplerine, girişimcilere ve karar vericilere akademik seçenekler sunabilecek; deniz jeopolitiğiyle denizciliğin tüm alanlarını bir arada değerlendirebilecek bir düşünce kuruluşu işlevini de göreceğine inanıyoruz. Faaliyete geçmesiyle denizcilik alanındaki çalışmaların yeni bir ivme ve perspektif kazanmasını da umuyoruz.” Umran İnan Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu’nun üniversitedeki farklı disiplinlerden gelen bilim insanlarının ortak çalışma yürütme imkanı sunacağını sözlerine ekledi.

“Denizciliğin gelişimine katkı sağlayacağız”

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu Direktörü Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz de, “Ülkemizde denizciliğin gelişimine katkı sağlayacağız” dedi. Cem Gürdeniz, “Ülkemizde ilk kez bir üniversite bünyesinde denizcilik gücünü her alanda bütüncül bir perspektifle araştıracak ve yeni fikirler üretecek bir düşünce platformu hayata geçiriliyor” diye konuştu. Gürdeniz, denizciliği ilgilendiren her alanda forumun bölgesel, kıtasal ve küresel gelişmeleri takip etmesi sayesinde dış ilişkiler, savunma, güvenlik, ekonomi ve sosyokültürel politikalara yön verecek akademik tavsiyelerde bulunulmasının da hedeflendiğini de aktardı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2231 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.