1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Kraliçe Elizabeth uçak gemisi 7 Aralık’ta teslim ediliyor
Kraliçe Elizabeth uçak gemisi 7 Aralık’ta teslim ediliyor

Kraliçe Elizabeth uçak gemisi 7 Aralık’ta teslim ediliyor

Kraliçe II. Elizabeth'in de katılacağı bir törenle gemiye resmen "HMS Queen Elizabeth" ismi verilecek ve gemi 7 Aralık’ta filoya katılacak.

A+A-

İngiltere Kraliyet Donanması'nın Queen Elizabeth sınıfı ilk uçak gemisi "Queen Elizabeth" yüklenici firmaların deniz denemelerini tamamlamalarının ardından 7 Aralık'ta resmen filoya katılacak.

İngiltere'nin güneybatısında seyir halindeyken 16 Kasım'da uçak gemisine ilk ziyaretini gerçekleştiren İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson'un yaptığı açıklamaya göre; Portsmouth Donanma Üssünde Kraliçe II. Elizabeth'in de katılacağı bir törenle gemiye resmen "HMS Queen Elizabeth" ismi verilecek.

İkinci etap denemeleri için 30 Ekim'de Portsmouth Üssünden ayrılan gemide iletişim, radar ve diğer sensörlerin performansları gözden geçirildi.

Transponder izlerini takip eden bazı kaynaklara göre; gemi denemelerin ilk iki haftası boyunca Land's End civarında ve Cornwall'un kuzey sahillerinde seyretti.

Şu ana kadar Kraliyet Donanması filosuna katılan en büyük uçak gemisi olan Queen Elizabeth, 3,1 milyar paund’a mal oldu. 280 metre uzunluğa sahip gemi, saatte 54 kilometre hıza çıkabiliyor. Uçak gemisine 2 adet Rolls Royce imalatı Marine 36MW MT30 tipi gaz türbini ile 10MW gücünde dizel motorlar güç veriyor.

Menzili 19 bin kilometre olan gemide, 1600 asker görev yapıyor. Maksimum 40 uçak kapasiteli uçak gemisinde İngiltere, dikine kalkış yapabilen F-35B uçaklarını kullanacak. Gemi tam olarak 2020'de operasyonel hale getirilecek.

Vira Haber

Bu haber toplam 8220 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.