1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Kruvaziyer Sektörü Koronavirüs Salgınında Ağır Yara Aldı
Kruvaziyer Sektörü Koronavirüs Salgınında Ağır Yara Aldı

Kruvaziyer Sektörü Koronavirüs Salgınında Ağır Yara Aldı

Koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerden biri olan Kruvaziyer sektörü ağır yara aldı. Birçok kruvaziyer gemisi, Aliağa Gemi Söküm Tesisleri’nde bulunan gemilerin kruvaziyer gemileri olduğu belirlendi.

A+A-

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden birisi de kruvaziyer sektörü oldu. Pandemi sürecinde kruvaziyer gemilerde yaşanan salgınların medyada yer bulmasıyla, yara daha da derinleşti.

Aliağa Gemi Söküm Tesisleri’nde ağırlıklı olarak kruvaziyer gemilerinin bulunması, sektörün geldiği durumu özetliyor.

Su Üstünde Bloğu yetkilisi Eren Budaklı, konuyla ilgili araştırmasında şu bilgilere yer verdi:

BÜYÜK KRUVAZİYER ŞİRKETLERİ GEMİLERİNİ ALİAĞA’YA YÖNLENDİRİYOR

"Royal Caribbean şirketinin yan kuruluşu olan İspanyol kruvaziyer şirketi Pullmantur Cruise şirketi kapatırken filosundaki iki gemiyi Aliağa Gemi Söküm Tesisleri'ne söküme yolladı.

Bunun yanı sıra dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerinden biri olan Carnival Cruise filosundaki en yaşlı iki gemiyi Aliağa'ya söküme yolladı.

Geçtiğimiz ay içinde Aliağa Gemi Söküm tesisleri'ne gelen Monarch ve Sovereign gemilerinden sonra Carnival Fantasy ve Carnival Inspiration'da aynı akıbet ile Aliağa'ya geldi.

Yıllarca Kuşadası ve İstanbul'da gördüğümüz gemilerin su üstündeki vazifesine son vererek yan yana Aliağa'da söküm tesislerinde görmek aslında üzüntü verici.

TEKRAR BAŞLAYAN SEFER DENEMELERİNDE SALGIN YENİDEN BOY GÖSTERDİ

 Kruvaziyer sektörü birkaç ülkede tekrar seferleri başlatmaya denemesine rağmen, hastalık tekrar gemilerde boy gösterdi ve kruvaziyer seferleri tekrar iptal edildi.

Ekonomik sebeplerden dolayı birçok firma gemilerine hurdaya çıkartmak zorunda kalıyor. Bu gidişatla daha çok gemi turistik limanlarımızdan çok söküm için Aliağa'ya geleceğe benziyor"

Vira Haber

Bu haber toplam 7632 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.