1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. KYK yurt başvurusu ve burs başvurusu yapacak olanlar dikkat!
KYK yurt başvurusu ve burs başvurusu yapacak olanlar dikkat!

KYK yurt başvurusu ve burs başvurusu yapacak olanlar dikkat!

KYK yurt başvuruları başladı. KYK'ya yurt başvurusu ve burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler işlemlerini e-devlet üzerinden gerçekleştirecek.

A+A-

Üniversite sınavı sonuçlarına göre bir programa yerleşen öğrencilerin, maddi ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere müracaat edeceği Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) başvuruları başladı.

KYK yurt başvuruları nereden yapılacak?

Bir üniversite programına yerleşen öğrencilerin barınma ihtiyacı için başvuracağı KYK yurt işlemleri, bugün kullanıma açıldı. E-Devlet üzerinden yapılacak başvuru esnasında öğrencilerden okul ve öğrenim bilgilerinin dışında, aile bilgileri (Ailenin mal varlığı, eğitim durumu vs.), e-posta adresi gibi temel bilgiler talep edilebilecek.

KYK kredi başvurusu ne zaman?

KYK kredi, yurt ve burs başvuruları yakın dönemlerde yapılmaktadır. Dolayısıyla yakın zaman içerisinde bu başvuruları da gerçekleştirebilirsiniz.

Burs ve öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontrollerle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Bu haber toplam 2844 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.