1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Liberya IMO Konseyi'ne yeniden seçildi
Liberya IMO Konseyi'ne yeniden seçildi

Liberya IMO Konseyi'ne yeniden seçildi

Liberya, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Konseyi bünyesinde 2012'den bu yana koruduğu göreve yeniden seçildi.

A+A-

Liberya Denizcilik Kuruluşu Delegesi Dr. James Kollie “Liberya'nın, IMO'nun önde gelen bir denizci ulus ve karar mercisi konumunu pekiştirdiğini görmek çok sevindirici. Liberya, küresel denizcilik sektörüne hizmet eden ve gemi adamlarının refahını sağlayan, önde gelen kaliteli açık kayıt kuruluşu konumuna uygun olarak dünyadaki en proaktif ve sorumlu denizci ülkeleri arasında yer almaktadır" diye konuştu.

Kollie konuşmasına şöyle devem etti: “Liberya, kuruluşundan bu yana deniz güvenliği, emniyet, çevre koruma ve temiz denizler sağlayan tek uluslararası yetkili merci olarak daima IMO'nun sadık bir üyesi olmuştur. Bu itibarla IMO Konseyi'ndeki yerini bir kez daha teyit etmekten memnuniyet duymaktadır. Ayrıca, siyasi istikrarın artması, ekonomik büyüme ve refah, Liberya'yı yabancı yatırım için cazip bir ülke konumuna getirmiştir”.

Liberya bayraklı filoda şu an toplamı 150 milyon grostondan fazla olan 4.200 gemi bulunmakta olup Liberya'nın dünyanın en büyük ikinci gemi sicili olmasını sağlamaktadır. Kaliteli armatörler ve gemileri içine alan planlı ve kontrollü bir genişleme politikası kapsamında benzeri görülmemiş bir hızla büyümeye devam etmektedir. Liberya, dünya çapında tüm Liman Devleti Kontrol Mutabakat Zabıtlarının Beyaz Listesinde yer almaktadır.

IMO Meclisi tarafından iki yıllık dönem için seçilen IMO Konseyi, 172 IMO üye devletten 40'ının yer aldığı IMO'nun yürütme organıdır. Kendisine bağlı komitelerin ve alt komitelerin faaliyetlerinin koordinasyonu, IMO çalışma programı ve bütçe taslağının değerlendirilmesi, Genel Sekreterin atanması ve IMO'nun diğer kuruluşlarla olan ilişkileri konusunda anlaşmalar yapılması da dahil olmak üzere IMO'nun çalışmalarının denetlenmesinden sorumludur.

The Liberian Registry (Liberya Sicili), dünyanın teknolojik olarak en gelişmiş denizcilik idaresidir. Gemi ve mürettebat için en yüksek güvenlik standartlarını armatörlere sunulan en hızlı ve yenilikçi hizmet seviyesiyle birleştiren, köklü bir geçmişe sahiptir. Dahası, denizcilik sektörünün güvenliğini ve etkinliğini korumak ve geliştirmek ve deniz çevresini korumak için tasarlanmış uluslararası mevzuatın desteklenmesinde haklı bir üne sahiptir.

Vira Haber

Bu haber toplam 64509 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.