1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Liberya ve Çin denizcilik anlaşmalarını beş yıl uzattı
Liberya ve Çin denizcilik anlaşmalarını beş yıl uzattı

Liberya ve Çin denizcilik anlaşmalarını beş yıl uzattı

Çin ve Liberya arasındaki denizcilik anlaşmaları yapılan mutabakatla beş yıl süreyle uzatıldı.  Bu girişimle iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanırken, deniz taşımacılığı alanındaki ortaklığın uzun vadede güçlendirilmesi bekleniyor.

A+A-

Bu anlaşma denizcilik adına Liberya bayraklı gemiler işleten şirketlere Çin liman uğraklarında diğer çoğu bayrağın faydalanamadığı çok önemli avantajlar sağlıyor.  Çin tonaj ücretlerinde Liberya bayraklı gemilere yüzde 28 bir indirim uygularken, bu durum Liberya bayrağı kullanan gemiler için ciddi bir tasarruf anlamına geliyor.  Ayrıca iki ülke arasında kurulan Teknik İşbirliği Komitesi ile denizcilik eğitimi, limanların kontrolü gibi konularda iş birliğine gidilecek.

Anlaşma sonrası Çin Ulaştırma Bakanı Li Xiaopeng yaptığı açıklamada, anlaşmanın denizcilik, limanlar ve ulaştırma altyapısı sektörlerindeki işbirliğini güçlendireceğini belirtti. Anlaşmada Liberya Devleti adına hazır bulunan Liberya Denizcilik İdaresi Delegesi James  Kollie, Liberya ve diğer Afrika ülkelerinin sosyal ve ekonomik kalkınması için verilen destekten dolayı Çin halkına teşekkür etti.

Çin tonaj ücretleri ve yapılan tasarruf oranları

image1.jpeg

Haber: Kemal Can Kaya- Vira Haber

Bu haber toplam 10417 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.