1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Liman Finansmanı Konferansı yapılacak
Liman Finansmanı Konferansı yapılacak

Liman Finansmanı Konferansı yapılacak

3. Uluslararası Liman Finansmanı Karadeniz Konferansı için İngiltere’den 20 şirket Türkiye'ye geliyor

A+A-

3. Uluslararası Liman Finansmanı Karadeniz Konferansı için İngiltere’den 20 şirket Türkiye'ye geliyor.

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM)’nin 2010 raporu sonuçlarına göre, Türkiye limanlarında elleçlenecek konteyner miktarının, 2009'a kıyasla 2015 yılında yüzde 92.6 artarak 7.2 milyon TEU olması, genel kargo ve kuru dökme yükteki artış oranının ise 2015 yılında yüzde 54.3’e ulaşması öngörülüyor.

Bu rakamlar göz önüne alındığında kapasite sorununu çözmeye yönelik mevcut limanlardaki kapasite artırımı ve yeni liman yatırımlarının krizin ardından tekrar gündeme gelmesi bekleniyor.

Bu konular ile birlikte Türkiye ve Karadeniz Bölgesi’ndeki projelerin ve liman işletmeciliği ile ilgili ileri teknoloji ve hizmetlerin ele alınacağı 3. Uluslararası Liman Finansmanı Karadeniz Konferansı, 1-2 Mart 2011 tarihlerinde İngiltere Ticaret ve Yatırım Departmanı sponsorluğunda gerçekleştirilecektir.

Bu konferans için İngiltere’den gelecek Ticari Heyeti oluşturan firmalar arasında; büyük liman altyapı projelerine imza atan mühendislik danışmanlık firmaları Arup, Atkins, Beckett Rankine, URS Scott Wilson ve HR Wallingford’un yanısıra yönetim danışmanlığı alanında Portia, LG, GHK, BMT Hi-Q Sigma ve Brabazon Fox gibi konusunda uzman firmalar yer alacaktır.

Buna ek olarak heyette, Clyde & Co ve Holman Fenwick Willan LLP gibi hukuk firmaları, Maritime & Underwater Security Consultants ve Smiths Detection gibi güvenlik alanında faaliyet gösteren uluslararası firmalar ve TT Club ve JLT gibi risk yönetimi üzerine uzmanlaşmış firmalar bulunmaktadır.

Ayrıca limancılık ve denizcilik alanlarında danışmanlık, araştırma ve eğitim hizmetleri veren Inchape, Halcrow, Portec ve Imperial College heyetle birlikte Türkiye’yi ziyaret ederek muadil kurum ve firmalarla işbirliği imkanlarını görüşeceklerdir.

Hürriyet
 

Bu haber toplam 876 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.