1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Liman işletmeciliği bölümü açılıyor
Liman işletmeciliği bölümü açılıyor

Liman işletmeciliği bölümü açılıyor

Kastamonu Üniversitesi'ne bağlı İnebolu Meslek Yüksekokulu'na 5 yeni bölüm açılması yönündeki üniversite senatosunun kararı, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.

A+A-

Kastamonu Üniversitesi'ne bağlı İnebolu Meslek Yüksekokulu'na 5 yeni bölüm açılması yönündeki üniversite senatosunun kararı, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.

İnebolu MYO Müdürü Anıl Çokgürses, YÖK onayıyla, Deniz ve Liman İşletmeciliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, Su Ürünleri, İlk ve Acil Yardım Teknikerliği ile Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümlerinin açılmasına izin verildiğini söyledi.

Yeni açılacak 5 bölümden Su Ürünleri ile Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümlerinin bölgede bulunmayan bölümler olduğunu belirten Çokgürses, "Bu bölümlerin ilk etapta bir tanesini hemen açmayı düşünüyoruz. Diğer bölümlerin açılması için yeni fiziki yapının, yeni binaların, yeni mekanların oluşturulması gerekiyor" dedi.

Çokgürses, İnebolu MYO'nun ek bina projesinin temelinin atılarak hayata geçirilebilmesi için destek beklediklerini dile getirerek, "Bu projemizin bir an evvel hayata geçirilmesini, bunun akabinde de sosyoekonomik yapıya da faydası olması açısından 500-600 öğrencinin hemen geleceğini düşünüyorum. Bu anlamda da İneboluluları imeceye ve birlikteliğe davet ediyorum" diye konuştu.

İnebolu Kaymakamı Kubilay Ant da, İnebolu MYO'da halen 2 bölümde 200 civarında öğrencinin öğretim gördüğünü belirterek yeni bölümlerin açılmasıyla bu sayının 700-800'e çıkacağını vurguladı.

Yeni bölümlerin açılması için yüksekokul binasının fiziki olarak yeterli olmadığına dikkati çeken Ant, "İlk etapta biz hemen 50 öğrenci ile bir bölümü açacağız. Bunun dışında yeni binamızın inşaatını tamamlarsak diğerlerini de açacağız. Tamamlayamasak bile kiralık olan yerlerden, boş olan binalardan yer bulursak başlatacağız. Onun için boş yer arayışına geçiyoruz" dedi.

Kaymakam Ant, yüksekokulun yer ihtiyacının karşılanması için İnebolululardan destek istedi.

Haber3
 

Bu haber toplam 1330 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.