1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Liman yöneticileri demiryoluna bağlantı istiyor
Liman yöneticileri demiryoluna bağlantı istiyor

Liman yöneticileri demiryoluna bağlantı istiyor

Limanlara ve OSB'lere demiryolu bağlantılarının yapılması ile ilgili Başbakanlık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve diğer Bakanlıklar nezdinde birçok girişimde bulunuldu.

A+A-

Kocaeli'de bulunan limanların yöneticileri ve KSO yetkililerinin katılımı ile, limanlara ve OSB'lere demiryolu bağlantılarının yapılması konusunda TCDD 1. Bölge Müdürlüğü tarafından bir istişare toplantısı yapıldı

Limanlara ve OSB'lere demiryolu bağlantılarının yapılması ile ilgili Başbakanlık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve diğer Bakanlıklar nezdinde birçok girişimde bulunuldu. Bu konuda üyelerinden gelen görüş ve talepler, ilgili toplantılarda KSO tarafından dile getirildi. Ayrıca bu konuda hazırlanan görüş dosyaları ilgili mercilere iletildi. Söz konusu girişimler neticesinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’nın talimatları ile 27 Kasım tarihinde TCDD 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Kocaeli'de bulunan limanların yöneticileri ve KSO yetkililerinin katılımı ile bir istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda limanların demiryolu bağlantı talepleri ve bu konudaki öneri ve görüşleri alındı.

KAPASİTE TESPİTİ YAPILACAK

1. Bölge Müdür Yardımcısı Halil Korkmaz'ın sunum yaptığı toplantıda bugüne kadar alınan bağlantı talepleri ve bu talepler doğrultusunda TCDD’nin yaptığı çalışmalar üzerinde duruldu. Kocaeli'de yapılması planlanan yeni demiryolu hatları ve bağlantıları ile ilgili bilgi verildi. Bundan sonraki süreçte konuyla ilgili firmalar ile birebir görüşme yapılarak kapasite tespiti yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

SADECE 10 OSB’NİN BAĞLANTISI VAR

Ülkemizdeki 284 adet OSB’nin sadece 10 tanesinde demiryolu bağlantısı bulunuyor. Türkiye’nin ikinci büyük sanayi kenti olan Kocaeli'de ise 13 aktif organize sanayi bölgesinin hiçbirinin demiryolu bağlantısı bulunmuyor. OSB ve limanların demiryolu bağlantılarının sağlanması, limanlardan kaynaklı yük trafiği nedeniyle kara yollarında meydana gelen ciddi tıkanmalara ve personel taşımacılığına çözüm olması bekleniyor. Demiryolu yük taşımacılığının yüzde 55’inin iltisak hatlarla yapıldığı göz önüne alınırsa, ülkemizde henüz çok yetersiz olan bu hatların artması ile demiryolu ile yük taşımacılığı büyük ivme kazanabilir.

Vira Haber

Bu haber toplam 15798 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.