1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Lüks cruise gemilerini andıran süperyat: Maximus
Lüks cruise gemilerini andıran süperyat: Maximus

Lüks cruise gemilerini andıran süperyat: Maximus

Heesen, 272 feet’lik dev süperyat projesi için lüks cruise gemilerinin tasarım niteliklerini kullandı. Ortaya; kıçtan baş üstüne kadar uzanan, özel tekne sahibi güvertesi olan, devasa boyutlarda bir süperyat konsepti çıktı.

A+A-

Heesen, 272 feet’lik dev süperyat projesi için lüks cruise gemilerinin tasarım niteliklerini kullandı. Konsept projenin isminin Maximus olduğu açıklandı.

Heesen’in son projesi, motoryat dünyasında pek rastlanmayacak bir yöntemle geliştirildi. Lüks cruise gemilerinin önemli niteliklerini taşıması fikriyle tasarlanan 272 feet’lik Heesen konseptinin, tersanenin Hollanda’daki mevcut tesislerinde inşa edebileceği en uzun gövde olduğu biliniyor.

Lüks cruise gemileri tasarlayan Clifford Denn firmasıyla ortak çalışma sonucu ortaya çıkan Project Maximus, profilden süperyatın silüetini oluşturan uzun kemerleri ve geniş cam panelleriyle dikkat çekiyor. Süperyatın sunduğu geniş açık yaşam alanları da ayrıca göze çarpıyor.

Kıç taraftaki yüzme havuzundan baş üstüne kadar uzanan ve geçişlerde hiçbir engel bulunmayan bu açık güverte, cruise gemilerinde rastlanacak şekilde tasarlanmış. Ek olarak dikey burun yapısı, Maximus’un hem iç hem dış yaşam alanını arttırıyor.

Uzunlamasına uzanan şelaleli yüzme havuzu, Maximus’un imza niteliğindeki tasarım unsuru olarak karşımıza çıkıyor. Üst kattan yüzme platformuna akan şelale, platformdaki jakuzziyi dolduruyor. Jakuzzinin her iki tarafından kıvrımlı biçimde merdivenler yükseliyor.

maximus_bowfront.jpg

maximus_bowfront1.jpg

maximus_bowfront2.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 6182 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.