1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Lumen süperyatı elmaslarla kaplandı
Lumen süperyatı elmaslarla kaplandı

Lumen süperyatı elmaslarla kaplandı

Hollandalı Oceanco tersanesi 92 metrelik ‘Lumen’ adlı yatta ‘Sun King’ adlı elmas kaplama uygulamasını kullandı. Süperyat; ışıldayan, parlak bir efekt ortaya koyabilmesi için gerçek elmaslar kullanılarak ‘Sun King’ isimli uygulamayla kaplandı.

A+A-

Hollandalı tersane Oceanco, 92 metrelik ‘Lumen’ isimli projesinin elmas kaplı halini tanıttı. Adriel Rollins tarafından 2011 senesinde tasarlanan süperyat; ışıldayan, parlak bir efekt ortaya koyabilmesi için gerçek elmaslar kullanılarak ‘Sun King’ isimli uygulamayla kaplandı.

Patenti beklenen ‘Sun King’ adlı bu uygulama, Jean Boulle Luxury firması tarafından ortaya çıkarıldı. AkzoNobel firmasıyla ortak çalışmalarda bulunan Jean Boulle Luxury; otomobil, uçak ve yat sektörlerinde boy gösteriyor. Sun King elmas kaplama uygulamasının benzersizliğinden bahseden firmanın CEO’su Bertrand Boulle;''Piyasadaki muadil uygulamalarla kalite anlamında kıyaslandığında, Sun King elmas kaplamanın açık ara üstün olduğunu görüyoruz. Bu sayede Sun King’in yat piyasasında potansiyelinin çok yukarıda olduğunun farkındayız.'' dedi.

Lumen projesini bu uygulama için seçen Oceanco, özel maketinde ışığa dikkat çekebilmek için çok sayıda yansıtıcı metaller, LED’ler ve transparan malzemeler kullandı.

Lumen projesi 36 kişilik misafir kapasitesiyle birlikte, güneş güvertesinde Jakuzzi alanı, baş üstünde helikopter pisti ve kıç güvertesinde büyük yüzme havuzu sunan 92 metrelik bir süperyat konsepti.

elmas.jpg

elmas1.jpg

elmas2.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 3877 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.