1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Marmara Yat Rallisi sona erdi
Marmara Yat Rallisi sona erdi

Marmara Yat Rallisi sona erdi

Ataköy Marina Yacht Clup tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Marmara Yat Rallisi (MAYRA), Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Mürefte beldesinde sona erdi.

A+A-

Ataköy Marina Yacht Clup tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Marmara Yat Rallisi (MAYRA), Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Mürefte beldesinde sona erdi.

Yatlar, Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer, Ralli Mürefte Temsilcisi Mesut Kızılırmak ve vatandaşlar tarafından limanda karşılandı.

Amatör Denizcilik Federasyonu Başkanı Teoman Arsay, rallinin 1998 yılından bu yana her yıl düzenlendiğini söyledi.

Rallinin, daha önceki yıllarda Ataköy Marina'dan başladığını bildiren Arsay, bu yıl ise Yalova Setur Marina'dan başladığını belirtti.

MAYRA'nın esas amaçlarından birinin Marmara Denizi'ni yat turizmine kazandırmak olduğunu anlatan Arsay, diğer bir amacın da Marmara Denizi'nin limanlarının ve beldelerinin tanıtılması, ziyaret edilmesi, kaybolan özellikleri ve güzellikleri ile Marmara Denizi'nin yeniden yaşama döndürülmesi olduğunu söyledi.

Arsay, “Rallinin komadorluğunu 2005 yılında Vagabond isimli yatı ile dünya seyahatine Mürefte'den başlayan ve dünya turunu tamamlayarak Türkiye'ye dönen ünlü denizci Ali Gündüz yaptı. Bu yılki ralliyi de kazasız belasız tamamladığımız için hepimiz çok mutluyuz” dedi.

Marmara Yat Rallisi Komadoru Ali Gündüz de 2005 yılında dünya turuna başladığı Mürefte Limanı'na 5 yıl sonra MAYRA ile döndüğünü belirtti.

Mürefte'nin kendisi için çok ayrı bir özellik taşıdığını anlatan Gündüz, rallinin bu yıl 19 Haziranda Yalova Setur Marina'da verilen parti ile başladığını, sonrasında ise Zeytinbağı, Kurşunlu, Çayağzı, Paşalimanı, Erdek ve Avşa limanlarına uğrayarak Mürefte Limanı'na geldiklerini söyledi.

MAYRA'nın diğer yıllara oranla renkli geçtiğini ifade eden Gündüz, şunları kaydetti:

 

“Gittiğimiz yerlerde bizlere, yelken kulüpleri çok yardımcı oldu. Bu yıl ralli çok yağmurlu ve rüzgarlı geçti. Ona rağmen bütün katılımcılar gayet iyi performans gösterdiler. 10 katılımcı ile ralliye başladık. Bir kişi işi dolayısı ile ayrıldı. Ralliyi 9 yat ile Mürefte limanında tamamladık. Herkes çok memnun ve seneye tekrar katılmayı düşünüyorlar. Mürefte'de 2 gün kalıp tarihi ve kültürel yerleri gezeceğiz.”

AA

Bu haber toplam 923 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.