1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Mersin'de kutupları araştırma toplantısı yapıldı
Mersin'de kutupları araştırma toplantısı yapıldı

Mersin'de kutupları araştırma toplantısı yapıldı

Türk Kuzey ve Güney Kutupları Araştırma Programı toplantısının beşincisi Mersin Erdemli'de gerçekleştirildi.

A+A-

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü'nde gerçekleştirilen toplantıya, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Salihoğlu başkanlık yaptı. Toplantıya 25 farklı ulusal ve yabancı devlet kurumu ile üniversite ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda uzman katıldı.

Salihoğlu, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez 2013 yılında düzenlenen Türk Kuzey ve Güney Kutupları Araştırma Programı toplantısının beşincisinin Erdemli'de düzenlenmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin, dünya denizciliğinde sözü geçen ülkeler arasına girebilmesi ve deniz ekonomisinde güçlenmesi için kutup araştırmalarının önemine dikkati çeken Salihoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye ancak aktif kutup araştırmaları gerçekleştirdiği takdirde Antarktika kıtası üzerinde yer alan çevre ve doğal kaynakların korunması ve kullanılması konusunda etkin bir role ve ağırlığa sahip olabilecektir. Bu motivasyonla ilk kez 2013 yılında yapılan Türk Kuzey ve Güney Kutupları Araştırma Programı toplantısının beşincisi bugün Erdemli'de yapılmıştır. Türk bilim insanlarının, kutuplardaki çalışmaları ve Türkiye'nin kutup bölgelerindeki stratejik konumu bütün ayrıntılarıyla bu toplantıda ele alınmıştır."

Toplantı, ODTÜ Deniz Ekosistem ve İklim Araştırma Merkezi (DEKOSİM), Türkiye Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) ile Mersin Deniz Ticaret Odası'nın (MDTO) katkılarıyla gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1660 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.