1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Mesleki gelişim ve uyum kursları devam ediyor
Mesleki gelişim ve uyum kursları devam ediyor

Mesleki gelişim ve uyum kursları devam ediyor

Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü arasındaki İş Birliği Protokolü çerçevesinde; Güzelbahçe İMKB Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ile Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği ( GEMİSANDER ) işbirliğinde mesleki gelişim ve uyum k

A+A-

20.08.2009 tarihinde MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü arasındaki İş Birliği Protokolü çerçevesinde; Güzelbahçe İMKB Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ile Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği ( GEMİSANDER ) işbirliğinde mesleki gelişim ve uyum kursları açıldı.

Kurslar 25 kişilik gruplar halinde 15 grupta kurs verilecek ve son grup 29 kişi olup toplamda 379 kişiye kurs verilmesi planlanmış. Kurslar 02.05.2011 tarihinde başlamış ve 26.11.2011 tarihinde bitirilecek.

Kursların konusu;

1. Oksijen Kesim Kaynakçısı Kursu (15 kursiyer grubu,her grup 25 kişi ve toplamda 379 kişi)
2. Ağır ve Tehlikeli İşler Kapsamında Gemi Yapımı Temel Kaynakçılık Kursu (15 kursiyer grubu,her grup 25 kişi ve toplamda 379 kişi)

Kursların açılışı ve yapılan kurslar sonunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifika vermek üzere düzenlenen törene Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Coşkun, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü Hızırreis Deniz, Bölge Müdür Yardımcısı A.Turgay Okur, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği ( GEMİSANDER ) Başkanı Adem Şimşek, Aliağa Liman Başkanı Levent Köleteli, Güzelbahçe Anadolu Lisesi Müdürü Şuayip Kurt, idareciler, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende, törene katılamayan davetlilerden AKP İzmir Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Tekelioğlu ve Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin ACIR’ın çektikleri telgraflar okundu

Törende, ilk konuşmayı Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği ( GEMİSANDER ) Başkanı Adem Şimşek yaptı. Adem Şimşek konuşmasında; dernek olarak eğitime önem verdiklerini, yapılan protokol çerçevesinde ilk olarak 50 kişiye sertifika verileceğini, yapılan masrafların dernek tarafından karşılanacağını söyleyerek ve kursların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Güzelbahçe İMKB Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Şuyip Kurt; günün anlamına değinerek düzenlenen bu ilk törende çok heyecanlı olduğunu söyleyerek toplam kalite yönetimi konusunda hassas davranıldığına şahit olduğunu belirtti. Daha sonra, Avrupa’da birçok ülkeyi gezdiğini ve bugün dağıtılacak sertifikaların hayati önem taşıdığını, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü tarafından imzalanan ve hem Türkçe hem de İngilizce olan bu belgelerin Türkiye’de ilk olduğunu söyledi ve kendilerine gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür etti.

Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş yaptığı konuşmasında; Bugünün anlamlı bir gün olduğunu, bugüne kadar 1800 kişiye sertifika verildiğini, asbest konusunda verilen eğitimlerin faydalı olduğunu, önümüzdeki günlerde Anadolu’nun çeşitli yerlerine gönderilecek 7 teknenin teslim töreninin yapılacağını, daha sonra Elazığ’da bir geminin suya indirileceğini söyledi. Gemi inşaatının temelinin kaynak olduğunu, kendisinin 33 yılını bu sektörde geçirdiğini, eğitimin çok önemli olduğunu söyleyerek ve bilginin paylaşılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, iş güvenliğinin çok önemli olduğunu ve çalışırken çok dikkatli olmalarını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Yapılan konuşmalardan sonra sertifikalar katılımcılar tarafından kursiyerlere dağıtıldı. Daha sonra, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran AYTAŞ’a ve Güzelbahçe İMKB Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Şuyip KURT’a Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği ( GEMİSANDER ) tarafından hazırlanan birer şilt takdim edildi.

2.20110518143619.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 1107 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.