1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mısır'dan Akdeniz'de tatbikat
Mısır'dan Akdeniz'de tatbikat

Mısır'dan Akdeniz'de tatbikat

Mısır Silahlı Kuvvetleri dün kendi sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım ile Akdeniz açıklarında askeri tatbikat gerçekleştirdiklerini duyurdu.

A+A-

Tatbikata Mısır’a ait Mistral gemilerinden bir tanesinin ve bir denizaltının, ayrıca deniz özel kuvvetleri birliklerinin katıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Her tür teçhizat ve silah kullanarak kara ve deniz operasyonları sırasında donanmanın çeşitli birimleri arasındaki etkileşim, taktik planlama ve özel kuvvetlerin operasyonlarının koordinasyonu üzerinde çalışıldı” ifadelerine yer verildi.

Mısır’ın Akdeniz’deki tatbikatı, bölgede giderek tırmanan gerilim ortamında gerçekleşiyor. Mısır ile komşu olan Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) geçen yılsonu Türkiye'den resmi olarak askeri yardım talebinde bulunmuştu. Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi geçen Perşembe TBMM'de kabul edilmişti.

Mısır, çoğu Arap ülkesi gibi, Türkiye'nin Libya çatışmasına olası askeri müdahalesine katiyetle karşı çıkıyor. Kahire birçok kez bu durumun tüm Akdeniz bölgesinde gerilimin tırmanmasına yol açabileceğini açıklamıştı.

Vira Haber

Bu haber toplam 3472 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.