1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Moody's Maersk’in kredi notunu düşürdü
Moody's Maersk’in kredi notunu düşürdü

Moody's Maersk’in kredi notunu düşürdü

Danimarkalı dev taşımacılık şirketi Mærsk’ün kredi notu düşük ekonomik büyüme ve ABD-Çin ticaret savaşı konusundaki kaygılar nedeniyle azaldı.  Maersk’in ilerleyen dönemde artan pazar riskleriyle karşı karşıya gelmesi bekleniyor.

A+A-

Maersk’ün kredi notu düşük ekonomik büyüme ve ABD-Çin ticaret savaşı konusundaki kaygılar nedeniyle azaldı.

AP’nin haberine göre Mærsk’ün kredi notu düşük ekonomik büyüme ve ABD-Çin ticaret savaşı konusundaki kaygılar nedeniyle azaldı.

Ağustos 2017'den bu yana olumsuz bir görünüm sergileyen dünyanın en büyük taşımacılık şirketinin puanı, Baa2 oranın altına inerek Baa3'e geriledi. Maersk, 2050 yılına kadar sıfır karbon emisyonunu kendine hedef koymuştu.

Moody'snin baş analistlerinden Maria Maslovsky, “Bu düşüş Maersk'in artan pazar riskleriyle karşı karşıya kalacağı beklentimizi yansıtıyor” dedi.

Moody’s’nin tahminine göre, küresel çapta geniş çaplı ekonomik büyümenin 2019 yılında “daha az güçlü” olması beklenirken, konteyner taşımacılığının temel talebi olan küresel ticaretin de “baskı altında” olması bekleniyor. Analistler bu eğilimin, ABD-Çin ticaretinin gerginliği nedeniyle daha da kötüleştiğini, ancak bir ticaret savaşının önlenebileceğine dair son işaretler olduğunu belirtti.

Moody's, sipariş defterinin çok yıllı bir çukurundan dolayı 2019'daki yeni gemilerin arzının düşük olması beklenirken, zayıf talebin “navlun fiyatlarını” baskılayabileceğini söyledi.

Haberde Moody's’in bu puan indirmesine rağmen, Maersk'in deniz taşımacılığında öncü bir konumda olduğunun da altı çizildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 15903 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.