1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. MSC’NİN TÜRKİYE İLE KATAR ARASINDAKİ KONTEYNER KÖPRÜSÜ
MSC’NİN TÜRKİYE İLE KATAR ARASINDAKİ KONTEYNER KÖPRÜSÜ

MSC’NİN TÜRKİYE İLE KATAR ARASINDAKİ KONTEYNER KÖPRÜSÜ

Türkiye ile Katar arasında gelişen ticareti desteklemek amacı ile Tekirdağ Asyaport’tan yola çıkan MSC VERONIQUE adlı konteyner gemisi 19 Eylül Salı günü Hamad Limanı’na ulaştı.

A+A-

Katar’ın son dönemde yaşadığı uluslararası kriz ile ortaya çıkan ticaret güçlüğü dünyanın en büyük konteyner taşıyıcıları arasında yer alan MSC’nin (Mediterranean Shipping Company) Türkiye’den Katar’a direkt konteyner servisi koyması ile çözülüyor.

Havayolu ile ticaretin maliyetli; karayolu ile ticaretin ise güç olduğu Katar’a, denizyolu trafiğinin açık ve sorunsuz olması yeni servis hattının hayata geçirilmesini sağladı. Direkt Hamad’a gidecek olan bu servis ile Türk ve Yunan limanlarından gelen-giden kargo için çok daha hızlı transit süreler sağlanacak.

hamad-7.jpg

Türkiye’den Katar’a direkt ve düzenli servis ile her hafta Tekirdağ Asyaport’tan Türk ihracatçısının ürünleri Katar Doha’daki Hamad limanına 17 günde ulaşıyor.

Genişletilen ve yakın zamanda başlayan IMED servisi ile Türkiye’nin en büyük transit konteyner limanı konumundaki Asyaport’tan yola çıkan MSC VERONIQUE gemisi 19 Eylül Salı günü Hamad Limanı’na ulaştı ve ihracat yüklerini indirmeye başladı.

GIDADAN DEMİR-ÇELİĞE HER ŞEY BU GEMİDE

Yeni serviste çalıştırılacak gemilerin yüksek kapasitesi ve reefer (soğutuculu) konteyner yüklemesi sayesinde gıdadan ilaca, demir-çelikten doğal taşlara kadar her yük direkt olarak taşınabiliyor.

india_redsea_turkey_.jpg

Kurulduğu günden bu yana her zaman Türk ithalat ve ihracatçısının yanında olan MSC ve Asyaport, bölge ve ülke sanayisine katkısını artırarak sürdürmeye devam edecek.

hamad-6.jpg

Bu haber toplam 6059 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.