1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Mübariz İbrahimov denize indirildi
Mübariz İbrahimov denize indirildi

Mübariz İbrahimov denize indirildi

Palmali firması için Yalova'daki Beşiktaş Tersanesi'nde inşa edilen 139 metre uzunluğundaki petrol tankeri törenle denize indirildi.

A+A-

Palmali firması için Yalova'daki Beşiktaş Tersanesi'nde inşa edilen 139 metre uzunluğundaki petrol tankeri törenle denize indirildi.

Altınova tersaneler bölgesinde düzenlenen törene, Palmali Şirketler Grubu Başkanı Azeri iş adamı Mübariz Mansimov, Beşiktaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan, Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu ile sektör temsilcileri katıldı. Başkonsolos Sultanoğlu, Mübariz İbrahimov'un adının bir gemiye verilmesinden mutluluk duyduklarını dile getirdi. Ermeniler tarafından şehit edilen Mübariz İbrahimov'un babası Ağakerim İbrahimov ise oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Böylesine büyük bir gemiye oğlunun isminin verilmesinden çok memnun kaldığını ifade eden İbrahimov, "Oğlumun ismi artık denizlerde yaşayacak. Palmali Şirketler Grubu'na ve Mübariz Mansimov'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

7 bin dwt ağırlığında, 139 metre uzunluğundaki petrol tankerinin kurdelesini, şehidin babası Ağakerim İbrahimov ile annesi Valide İbrahimov birlikte kesti. Törene Mübariz İbrahimov'un kardeşi Behruz İbrahimov da katıldı. Tören esnasında acılı ailenin zaman zaman gözyaşlarına boğulduğu görüldü.

Mübariz İbrahimov adlı petrol tankeri, 2009 yılında Palmali Denizcilik Grubu'nun Beşiktaş Tersanesi'ne sipariş ettiği 10 adet geminin ilki olma özelliğini taşıyor. 2011 ve 2012 yıllarında tamamlanacak 10 geminin toplam maliyetinin 200 milyon Amerikan doları bulacağı öğrenilirken, yapımı 4 ayda tamamlanan Mübariz İbrahimov'un maliyeti 16,5 milyon dolar.

Mübariz İbrahimov kimdir?
Azerbaycan ordusunda görevliyken 19 Haziran 2010 tarihinde Karabağ bölgesinde Ermeniler tarafından şehit edilen Mübariz İbrahimov'un naaşı uzun süre Ermenistan tarafından iade edilmedi. İbrahimov'a Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından "Azerbaycan'ın milli kahramanı" unvanı verildi.

Haber Fx

Bu haber toplam 1248 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.