1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Nitelikli balıkçı yetiştirilecek
Nitelikli balıkçı yetiştirilecek

Nitelikli balıkçı yetiştirilecek

"Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında "Önce Gençlerin Sonra Balıkların Kültürü Artsın" projesi uygulamaya konuldu.

A+A-

Trabzon Ticaret Borsası (TTB)'nca, Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen "Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında "Önce Gençlerin Sonra Balıkların Kültürü Artsın" projesi uygulamaya konuldu.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB)'nca, Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen "Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında "Önce Gençlerin Sonra Balıkların Kültürü Artsın" projesi uygulamaya konuldu. Balıkçılık sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli işgücü yetiştirmek amacıyla hazırlanan proje için başvurular 1 Şubat'a kadar kabul edilecek.

TTB Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Şükrü Erüz, balıkçılık sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli işgücü yetiştirmek amacıyla hazırlanan proje için başvuruların başladığını belirterek, "Başvurular için son tarih 1 Şubat 2011'dir. Proje eğitimine katılabilmek için 19-20 yaş grubu arasında ve işsiz ve Su Ürünleri Fakültesi, Deniz Bilimleri Fakültesi ve fakültelerin biyoloji bölümlerinden mezun ya da son sınıf öğrencisi olmak gerekiyor." dedi.

Erüz, başvuranlar arasından seçilecek kursiyerlerin, 2 ayı staj olmak üzere toplam 8 ay uygulamalı ve teorik eğitime tabii tutulacaklarını ve bay-bayan kursiyerlere günde 8 Avro ödeneceğini söyledi. Erüz; "Kursa katılacaklar, hem öğrenecekler, hem para alacaklar, hem de kurs sonunda başarı gösterirlerse istihdam edilecekler. Ayrıca kendiişlerini bile kurabilecekler." diye konuştu.

Kursa katılanlara, balık yetiştiriciliği, işlemesi, hastalıkları, mikrobiyal kontrol, dalgıçlık ve girişimcilik eğitimleri verilecek. Başvurular www.ttbbalik.org.tr sitesinden form temin edilerek yapılabiliyor. Kabul işlemleri Borsanın Pazarkapı Mahallesindeki binasında yapılıyor.

haberaktuel

Bu haber toplam 926 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.