1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Novorossiysk denizaltısı suya indirildi
Novorossiysk denizaltısı suya indirildi

Novorossiysk denizaltısı suya indirildi

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı'nın talimatıyla hazırlanan "Novorossiysk" projesinin ilk dizel elektrikli denizaltısı özel bir törenle St.Petersburg'da denize indirildi.

A+A-

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı'nın talimatıyla hazırlanan "Novorossiysk" projesinin ilk dizel elektrikli denizaltısı özel bir törenle St.Petersburg'da denize indirildi. 2016 yılına kadar Karadeniz filosuna 5 tane daha dizel elektrikli denizaltı katılacak.

Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı Viktor Çirkov konuyla ilgili Rus basınına yaptığı açıklamada, "Novorossiysk'in denize indirilmesi Savunma Bakanlığı'nın ve Deniz Kuvvetleri'nin uzun çalışmalarının sonucudur. Novorossiysk projesinin dizel elektrikli denizaltıları Karadeniz filosunun görevini en iyi şekilde yapmasını sağlayacaktır" dedi.

Öte yandan Deniz Kuvvetleri yetkililerinin İtar- Tass'a yaptığı açıklamada, Novorossiysk projesinin Savunma Bakanlığı'nın Karadeniz Filosunun askeri gücünü yenilemek ve dizel elektrikli denizaltılarının gelişmesine yönelik uzun süredir planladığı bir proje olduğu ve artık gerçekleşmeye başladığı kaydedildi.

Novorossiysk projesinin her bir denizaltısı farklı askeri şehrin ismini alacak. Şu anda "Rostov" ve "Starıy Oskol" yapım aşamasında bulunuyor.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1000 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.