1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. EKOL DENİZCİLİK

  4. ODEK'in kuruluşu kutlandı
ODEK'in kuruluşu kutlandı

ODEK'in kuruluşu kutlandı

Oruç Reis Denizciler Kulübü’nün (ODEK) kuruluşu kutlandı.

A+A-

 

Oruç Reis Denizciler Kulübü’nün (ODEK) kuruluş kutlaması, Türk denizcilik sektörünün önde gelen yöneticilerinin geniş katılımlarıyla, 23 Haziran akşamı, Ahmet Rasim Paşa Yalısı’nda gerçekleşti.

 

ODEK’in hedeflerini ve Türk denizcilik sektörüne olan katkısını değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dalyan, “ODEK’in kurulmasından çok büyük gurur duyuyoruz. Tecrübelerini sektörümüzün uluslararası arenadaki gelişimi ve Türk denizciliğinin rekabet gücünü artırmak için paylaşan bütün profesyonellere kapımız sonuna kadar açıktır” dedi.

 

Derneğin girişimci ruhunu katılımcılarla paylaşan Dalyan, “ODEK, ulusal ve uluslararası denizcilik sektöründeki oyuncular arasındaki bilgi iletişimini, yeni fırsatların oluşturulmasını ve dünya deniz ticaretindeki mevcut payımızı artırmak için çalışacaktır” açıklamasını yaptı.

 

Açılış konuşmasının ardından, Yönetim Kurulu Üyeleri Derneğin vizyonunu paylaşan sunumlar gerçekleştirdi.

 

ODEK’in düzenleyeceği aylık toplantılar hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Sertkaya, “Derneğimizin en önemli faaliyetlerinden biri olan ODEK toplantılarıyla, Türk Denizcilik Endüstrisi için yeni fırsatlar oluşturmayı hedefliyoruz. Sektörün geniş katılımlıyla herkesin söz sahibi olacağı bu toplantılar,  beyin fırtınaları yapacak, araştırma ve geliştirme hususunda raporlar yayınlayacak ve önemli konuları gündeme getirip, tartışma ortamı sağlayacaktır. En önemli hedeflerimizden biri olan bireyler arası kaynaşmayı bu toplantılarda sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 

Dünya denizcilik endüstrisinin takibi, bu alanda yayınlanacak rapor ve gerçekleşecek olan söyleşilere değinen Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akgül ise, “Ulusal ve uluslararası bazda bilgi akışı, ilave zaman ve emek gereksinimi, doğru bilgiye zamanında ulaşmanın çoğu zaman ilave maliyet gerektirmesi, bilgi kaynaklarına ulaşmada yaşanan sorunlar gibi sebeplerden ötürü bazen hepimizce gözardı ediliyor ve hatta ihmal ediliyor. İşte ODEK olarak, hali hazırda yayında olan web sayfası ile üye yöneticilerin önündeki bu tür engelleri kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Türk Denizciliğinin dünya denizciliği ile entegre hale getirilmesini ve düzenlenecek olan yurtdışı gezilerini vurgulayan Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Altun ise, “ODEK olarak sektörde pozitif enerjiyi artırma, Türk denizciliğini dünya denizciliğiyle entegre hale gelmesine katkıda bulunma ve aynı zamanda hak ettiği yere taşımayı hedefliyoruz” dedi ve ekledi;

 

“Sektördeki birçok kişinin görüşü, Türk denizciliğinin uluslararası arenada istenilen noktada olmadığı ve dünya denizciliğinden yeterince pay alınamadığı görüşündedir. Bu bağlamda ODEK’in gerçekleştirmeyi amaçladığı planlı uluslararası iş ve iş geliştirme gezilerinin mutlaka üyelerimizin ufkunu genişleteceğine inanıyorum.” değerlendirmesini yaptı.

 

Türk denizcilik endüstrisinin bünyesinde 8 Haziranda kurulan Oruç Reis Denizciler Kulübü, birikimlerini denizcilik sektörü alanında değerlendiren, emeğini ve bilgisini, denizcilik endüstrisi için kullanan tüm sanayici, işadamı ve profesyonelleri kucaklayan bir Sivil Toplum Örgüt özelliğini taşıyor. Evrensel değerlerin ışığında, ulusal ve uluslararası düzeyde, rekabetçi piyasa ekonomisinin kurum ve kurallarının oluşmasını amaçlayan ODEK, sürdürülebilir çevre dengesinin benimsenmesine de katkı sağlamayı hedefliyor.

 

Yenilikçi bir anlayışla sektördeki insan gücüne ve teknolojik gelişimlere yatırım yaparak destek olacak olan ODEK, ‘denizden gelen’ dinamizmle çalışmalarını icra edecek. Üyelerinin ülke ekonomisine, çevreye ve sosyal refaha sağladıkları katkıları öne çıkartacak olan Dernek, Türk denizcilik endüstrisinin dünya çapında bilinilirliğini artırmayı amaçlıyor.

 

Yönetim Kurulu

 

Yönetim Kurulu Başkanı: Murat Dalyan, Solar Gemi Kurtarma Hizmetleri

 

Genel Sekreter: Vedat Parlar, Gisan Tersanesi

 

Yönetim Kurulu Üyeleri:

İsmail Gürsoy

Yusuf Sertkaya

Ali Tamer Azak

Vehbi Koç

Salih Zeki Çakır

Arif Budak

Hidayet Çetin

Buhari Kaçan

Mehmet Altun

Mustafa Akgül

İlhan İşbilen Gürdesan Gemi Makina

Ekol Denizcilik Danışmanlık ve Eğitim

Azak Denizcilik

Eydo Denizcilik

Orionasya Denizcilik Yatırım Holding

Orimar Teknik

Loça Mühendislik

Natural Denizcilik

Bromarine Denizcilik

Denizsan Şirketler Gurubu

Ufuk Mayna Denizcilik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 8468 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.