1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Ölüm mesaiye çağırdı
Ölüm mesaiye çağırdı

Ölüm mesaiye çağırdı

Antalya Büyük Liman'daki dolum tesisinde şiddetli bir patlama yaşandı. Hastalanan arkadaşının yerine çalışmak için yıllık iznini yarıda kesen Yılmaz Dal ile yine bir yakını vefat eden arkadaşı yüzünden mesaiye kalan Hasan Yiğit adlı işçiler patlamada haya

A+A-

Antalya Büyük Liman'daki dolum tesisinde şiddetli bir patlama yaşandı. Hastalanan arkadaşının yerine çalışmak için yıllık iznini yarıda kesen Yılmaz Dal ile yine bir yakını vefat eden arkadaşı yüzünden mesaiye kalan Hasan Yiğit adlı işçiler patlamada hayatını kaybetti.

Ankara OSTİM'de 17 kişin ölümüne neden olan iki ayrı patlamanın ardından benzer bir iş kazası haberi de dün Antalya'dan geldi. Büyük Liman'daki Petrol Ofisi A.Ş.'ye ait dolum tesislerinde 23 nolu tankın onarımı sırasında gaz sıkışması sonucunda patlama meydana geldi. Yılmaz Dal(46) ile Hasan Yiğit (40) aldı işçiler hayatını kaybetti. Olay yerinde incelemede bulunduktan açıklama yapan Antalya Vali Vekili Mehmet Seyman, hayatını kaybeden Dal ve Yiğit'in patlama esnasında tank kapağı üzerinde bulunduğunu söyledi.

İhmal Yok İddiası
Can kaybı yüzünden büyük üzüntü duyduklarını, patlamanın ardından bölgede yangın çıkmamış olmasının ise tek sevindirici nokta olduğunu ifade eden Seyman, 'Bir ihmal var mı bilmiyoruz' diye konuştu. Seyman, sabotaj iddialarına da " Öyle ber ihtimali görünmüyor" dedi. Petrol Ofisi AŞ'de yazılı bir açıklamayla 'ihmal' iddialarını yalanladı. İş güvenliği konusunda her türlü önlemin alındığına vur yapılan açıklamada "Şirketimizin Antalya'daki dolum tesislerindeki tüm bağlantıları sökülmüş, havalandırılmakta olan boş katkı tankında oksijen ve patlayıcı gaz ölçümü yapılırken bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sonucu tankın tavanı yere düşmüştür. Olayla ilgili soruşturma resmi kurumlar tarafından yürütülmektedir" denildi.

Kahreden Detay
Patlamada hayatını kaybeden işçilerle ilgili de sarsıcı bir detay yaşandı. Patlamada hayatını kaybeden iki kişinin, başka işçilerin yerine çalıştıkları öğrenildi. Müteahhit firma Alpmer çalışanı Hasan Yiğit'in İzmir'deki dolum tesislerinde çalıştığı, 10 gün önce Antalya'ya geldiği öğrenildi. Tesiste çalışan Hüseyin Ekinci adlı bir işçinin kayınvalidesinin vefat ettiği, mesaisi bitmiş olmasına rağmen Hasan Yiğit'in kendisi gibi yaşamını yitiren Yılmaz Dal'a yardım etmek için işyerinde kaldığı ifade edildi. Hasan Yiğit'in iki ay önce çocuğu olduğu da kaydedildi. Kazada yaşamını yitiren Yılmaz Dal'ın ise yıllık izinde olduğu, izninin yarın biteceği ve bir başka işçinin sağlık problemi yaşaması üzerine göreve çağrıldığı öğrenildi.

Babacığım ne olur bizi bırakma
Acı haberi alıp patlama yerine akın eden işçi yakınları sinir krizi geçirdi. Patlamada tankın kapağı üzerinde hayatını kaybeden elektrikçi Yılmaz Dal'ın kızı Ümmühan Dal'ın (üstte) "Babacım ne olur gerçek olmasın. Ne olur bizi bırakma" feryadı yürekleri dağladı.

AA

Bu haber toplam 966 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.