1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Osmangazi Köprüsü ilk günden feribotların yerini aldı
Osmangazi Köprüsü ilk günden feribotların yerini aldı

Osmangazi Köprüsü ilk günden feribotların yerini aldı

Bir dönem bitti... Osmangazi Köprüsü'nün ulaşıma açılması ve bayram tatili boyunca bedava olmasıyla birlikte Eskihisar'da feribotlara ilgi olmadı. Osmangazi Köprüsü'nden geçişin bedava olduğunu bilmeyenler Eskihisar'a gelerek feribotları kullandı.

A+A-

Osmangazi Köprüsü saat 24.00’ten itibaren ulaşıma açıldı. Ulaşımın bayram tatilinin son gününe kadar ücretsiz olmasıyla birlikte Kocaeli ve Yalova’da bulunan birçok kişi köprüye akın etti. Köprüyü merak edenler gece ulaşımın aksamasına neden oldu. Köprünün Yalova ve Kocaeli istikametlerinde sağ şeritler fotoğraf çektirmek isteyenlerle doldu. Herkes selfie yaparken, görevliler vatandaşları yolda durmamaları için uyardı. 3’er şeritli köprüde sağ şeritte duranlar nedeniyle zaman zaman kaza tehlikeleri de oluştu.

Fotoğraf çektirme tıkanıklığı

Osmangazi Köprüsü’nde yoğunluk bugün de devam etti. Ulaşımın bedava olması nedeniyle sürücüler Osmangazi Köprüsü’nü kullandı. Köprüde bugün de fotoğraf çektirmek isteyenler sağ şeritlerde durdu. Görevliler araçlarla yolda ilerleyerek sürücüleri uyardı. Tüm uyarılara rağmen vatandaşlar köprüde durarak fotoğraf çektirdiler. Vatandaşlar köprünün çok güzel olduğunu belirterek, “Osmangazi Köprüsü çok güzel oldu. Köprüden geçerken gururlandık” dediler.

Eskihisar boşaldı

Eskihisar’da ise Osmangazi Köprüsü’nün açılması ve geçilerin ücretsiz olmasıyla birlikte feribotlara ilgi azaldı. Köprüden bayram tatili boyunca geçişlerin bedava olması nedeniyle sürücüler Eskihisar yerine Osmangazi Köprüsü’nü tercih etti. Köprüden geçişin bedava olduğunu bilmeyenler ise feribotları kullandı. Bazı sürücüler, gazetecilerin köprünün bedava olduğunu söylemesi üzerine Osmangazi Köprüsü’nü kullanmak üzere geri döndü. Eskihisar ile Topçular arasında 18 feribot karşılıklı olarak çalışmaya devam ediyor.

Bayram trafiğinin akşam başlaması bekleniyor

9 günlük bayram tatili nedeniyle bu akşam saatlerinden itibaren TEM Otoyolu’nun Ankara yönünde yoğunluk bekleniyor. Osmangazi Köprüsü’nün açılmasıyla birlikte, İzmir yönüne gidenlerin köprüyü kullanacak olması nedeniyle rahat bir yolculuk yaşaması beklenirken, Anadolu ve Karadeniz illerine gidecek olanlar nedeniyle TEM Otoyolu’nun Ankara yönünde ise yoğunluk yaşanması bekleniyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3104 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.