1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Özdemir Ataseven: Piyasada bir hareketlenme var
Özdemir Ataseven: Piyasada bir hareketlenme var

Özdemir Ataseven: Piyasada bir hareketlenme var

ÖZATA Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven, SMM Hamburg Fuarı’nı Vira Maritime’a değerlendirdi.

A+A-

Vira Maritime / Hamburg

ÖZATA Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven, SMM Hamburg Fuarı ile ilgili Vira Maritime’a açıklamalarda bulundu.

ÖZATA Tersanesi’nin Gemi ve Yat İhracatçılar Birliği tarafından organize edilen Milli Pavilyon içerisinde yer alan standında 3 gündür yoğun bir şekilde görüşmelerini sürdürdüklerini belirten Özdemir Ataseven, “Fuarda biz tedarikçi gibi mal satmıyoruz. 3 gündür çok yoğun bir şekilde Danimarka, Almanya, Norveç ve Kanada firmaları ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. İlgi daha çok çevreci ve uzun ömürlü karbon ürünlerimiz üzerinde. Passenger ferry projelerimiz oldukça yoğun ilgi görüyor. Tabi burada ne kadar anlatsak da insanlar bizim tesislerimizi ziyaret etmek istiyor. Bunun için de bayramdan sonra görüştüğümüz bu firmaları tersanemizde ağırlayarak ilişkilerimizi geliştireceğiz. Aslında piyasa da ufak da olsa bir hareketlenme var.” dedi.

atasevenic.jpgTürkiye’nin son dönemdeki kara gecesi olan 15 Temmuz kalkışmasının ardından bazı ülkelerin vatandaşlarının gelmeye çekindiklerini söyleyen Ataseven sözlerine şöyle devam etti;

15 Temmuz’un ardından gelmeye çekinenlere durumun Avrupa basınının anlattığı kadar kötü olmadığını ve her şeyin olağan şekilde devam ettiğini anlatıyoruz. Sadece bu değil bunun gibi bütün fuarlarda bence hem odaların hem de bürokratların içinde olduğu konferanslar verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Mesela bu dünyanın en büyük fuarlarından bir tanesi, burada mutlaka yapılması gerekiyordu. Burada bunun eksikliğini oldukça gördük. Bundan sonraki fuarlarda devletin ve odaların içinde bulunduğu büyük bir organizasyonla Türkiye’nin Avrupa basınında göründüğü gibi olmadığı anlatılmalı. Müşterilerim bana neler yaşandığını soruyor sürekli bende onlara gerçekleri anlatıyorum ardından abartıldığı kadar bir şey olmadığını söylüyorlar. Ama bunu ben herkese tek tek anlatamam. Elimden geldiği kadar anlatıyorum fakat devlet iş birliği ile STK ve odalar bunu daha organize daha planlı bir şekilde anlatmalı. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 8528 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.