1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Özlem Akdurak'ın denizci olmasının ailesinden geldiği anlaşıldı
Özlem Akdurak'ın denizci olmasının ailesinden geldiği anlaşıldı

Özlem Akdurak'ın denizci olmasının ailesinden geldiği anlaşıldı

Türkiye Yelken Federasyonu başkan adayı Özlem Akdurak'ın denizci olmasının ailesinden geldiği anlaşıldı.

A+A-

Sırbistan Fahri Konsolosu olan dede Metin Akdurak ünlü milli yelkenci. Oğlu, İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak’da milli yelkenci. Gelini Özlem Akdurak’da hem Çeşme Yelken Kulübü Başkanı hem de Türkiye Yelken Federasyonu başkan adayı. Yani İzmirli Akdurak ailesi tamamıyla denizci bir aile olma özelliği taşıyor.

Sırbistan'ın İzmir Fahri Konsolosu Metin Akdurak bir zamanların şampiyon yelkencisiydi. 1936 yılında İzmir'de doğan Akdurak, 1950'li yıllarda denizlerin hakimi oldu. 1954'te Nesrul Kalkış ile Şarpi dalında ilk Türkiye Şampiyonluğunu yaşadı. Muzaffer- Haluk-Nesrul Kalkış ve Şakir Sözügür'le yarışarak pek çok başarıya imza attı. 1970 İzmir Akdeniz Oyunları'nda da Bilhan Merzeci ve Halim Emre ile birlikte Dragon'da bronz madalya kazandı. Dragon'da şampiyonlukları tekeline alan üçlü, 1964 Tokyo Olimpiyatlarında da ekip olarak Flying Dutchman sınıfında ilk 10 arasında yer almak gibi önemli bir başarı sağladı.

Bayrak yarışı

Metin Akdurak'ın oğlu, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak da babası gibi deniz aşığı. Uzun yıllar çeşitli yelken branşlarında isminden söz ettirdi, hem yelkende hem de sörfte milli oldu. Bu spor dalına en büyük katkısı ise eşi Özlem Akdurak ile birlikte 2007 yılında gençliğe deniz sevgisini yaymak amacıyla Solo Yelken Gençlik ve Spor Kulübü kurmasıydı.

Hizmet ağı genişledi

Özlem Akdurak, ailenin denize hizmet ağını geliştirdi ve 2004 yılında bayan arkadaşlarıyla birlikte Safinaz Yelken Ekibini kurdu ve yat sınıfında yarışmaya başladı. 2012'den itibaren Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü'nün Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor. Akdurak'ların deniz şovu bununla sınırlı değil. Büyük oğulları Can milli yelkenci, küçük oğlu Cem de optimistçi olarak izinden yürüyor. Anne Özlem Akdurak, deniz sporlarına hizmet için dur durak bilmiyor. Şimdi de Türkiye Yelken Federasyonu seçimlerinde başkan adayı oldu.

Yenilikçi, adil, şeffaf

Akdurak: "En büyük hedeflerimiz yelken sporunu geniş kitlelere sevdirmek, özgür ve barışçı ruhunu yeni nesillere aşılamak, sorunlarını aşıp uyum içinde büyümesini sağlamak. Yelkeni yarınlara güvenle taşımak için, öncelikle sistem alt yapısının kurulması gerek. Ortak aklın olduğu, demokratik, adil, şeffaf, sahanın sesine kulak veren, sporcu beklentilerine duyarlı, uluslararası başarılara zemin hazırlayan, yenilikçi, teknolojiyi etkin kullanan bir yönetim anlayışındayım." diyor.

Kaynak: Yeni Asır

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6034 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.