1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Petrobras, doğalgaz varlıklarını satıyor
Petrobras, doğalgaz varlıklarını satıyor

Petrobras, doğalgaz varlıklarını satıyor

Brezilya devlet petrol şirketi Petrobras, bazı doğalgaz taşıma ve dağıtım varlıklarını satmak için Brezilya Rekabet Otoritesi (CADE), ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

A+A-

Brezilya kamu enerji şirketi Petrobras’ın ülkede doğalgaz piyasasındaki hakim konumunu sonlandırmak için bir dizi gaz varlığı satılacak.

Brezilya devlet petrol şirketi Petrobras, bazı doğalgaz taşıma ve dağıtım varlıklarını satmak için Brezilya Rekabet Otoritesi (CADE), ile anlaşmaya vardığını açıkladı. Petrobras, doğalgaz boru hattı Nova Trasportadora so Sudeste'nin yüzde 10, Transportadora Associada de Gas'ın yüzde 10 hissesini ve Transportadora Brasilieria Gasoduto Bolivia-Brezil'in yüzde 51 hissesini satacak.

Şirket ayrıca yüzde 51 hisseye sahip olduğu Gaspetro şirketinindeki hisselerini satarak dolaylı doğalgaz dağıtım varlıklarını da elinden çıkarabilecek.

Satışlarla birlikte şirketin ülkede gaz piyasalarındaki hakim konumunun giderileceğini kaydeden Brezilya Ekonomi Bakanı Paulo Guedes, böylece ülkede ‘ucuz enerji şoku’ yaşanacağını kaydetti.

Vira Haber

Bu haber toplam 9125 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.